Serie A

Hiába küzdött Nápolyban a becsületéért a Siena, tartja magát a rómaiak előtt az Udinese

Hátrányból fordítva győzte le a Napoli a már kiesett Sienát, hasonló módon nyert az ötödik helyért küzdő Udinese az Atalanta ellen, míg riválisa, a Lazio magabiztos sikert aratott a Sampdoriával szemben a Serie A 37. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésein.

Napoli-Siena

A Napoli már korábban kiharcolta a második helyet, így nem volt számára tétje az Inter ellen pontot szerző Genoa miatt kiesett Siena elleni meccsnek. Ennek megfelelően tartalékos felállásban küldte fel Cavaniékat Walter Mazzarri. Az urugayi csatár ott volt a kezdőben, de Pandev és Hamsík is csak a padon ült, ahogy például De Sanctis, Maggio és Campagnaro is.

Ahogy jeleztük, a Sienának sem nagyon volt már miért küzdeni, mégis megtették ezt a vendégek. Ők szerezték az első gólt, a 36. percben egy oldalsó szabadrúgásnál Grillo levette, majd bal külsővel nagyszerűen a léc alá vágta a labdát. (0-1)

Edinson Cavani a Serie A-ban a Napoli-Siena mérkőzésen 2013-ban.

Ezt követően becsülettel őrizték vezetésüket a vendégek, de a hajrára Mazzarri csak beküldte legjobbjait, akik végül megfordították a meccset. A 73. percben Cavani egyenlített, a hosszabbításban pedig Mesto erőszakos labdaszerzése után Hamsík lőtte a győztes gólt. (2-1)

Az ötödik helyért

A Fiorentina kora délutáni győzelmével már legalább a negyedik helyet bebiztosította, így az ötödik pozícióért küzdhet még a Roma, az Udinese és a Lazio. Közülük a fővárosi csapatok a kupadöntőben még elérhetik az Európa Liga-szereplést, a hármasból legelőrébb álló udineieknek viszont csak a bajnokságban van erre esélyük.

Ennek ellenére De Luca révén az Atalanta szerzett vezetést ellenük a 10. percben. A zebramezesek sztárcsatárával, Antonio Di Nataléval viszont nem tudtak mit kezdeni a bergamóiak, a támadó az első félidő végén, majd a második játékrész elején is betalált. (2-1) Ezzel tehát megfordította a meccset, csapata pedig megszerezte a három pontot, ami nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy megtartsák az ötödik pozíciót.

Eközben a Lazio korán vezetést szerzett a Sampdoria ellen, Floccari talált be egy szögletet követően. Ezt követően összességében fociztak egy jót a csapatok, a rómaiak szerezhettek is volna újabb gólokat - illetve Icardi révén a Sampnak volt egy kapufája -, de elszórakozott helyzetekkel is magabiztosan nyertek, a hajrában pedig egy tizenegyesből Candreva meg is duplázta a különbséget. (2-0) Így kétpontos hátrányban maradtak az Udinese mögött, és legalább ideiglenesen megelőzték az este a Milannál vendégeskedő Romát, amelynek nyernie kellene, hogy tartsa a lépést a riválisokkal.

Serie A
37. forduló
Napoli-Siena 2-1 (0-1)
gólszerzők: Cavani (73.), Hamsík (90+2.), illetve Grillo (36.)
Lazio-Sampdoria 2-0 (1-0)
gólszerzők: Floccari (10.), Candreva (90+3. - büntetőből)
kiállítva: Renan (90.)
Udinese-Atalanta 2-1 (1-1)
gólszerzők: Di Natale (43., 52.), illetve De Luca (10.)