Bundesliga

Hibázott a Schalke, elbukhatja a BL-szereplést

A Schalke meglepetésre 2-1-re kikapott otthon a Stuttgarttól a német labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati játéknapján. A gelsenkircheni gárda egyelőre a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyen áll, de a Freiburg és a Frankfurt is szorongatja.

Schalke-Stuttgart

A Schalkénak még korántsem volt biztos a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helye, éppen ezért fontos meccs várt rá a Stuttgart ellen. A vendégek a bokaszalag-szakadást szenvedett Hajnal Tamás nélkül játszottak és a 23. percben gólt szereztek. Traoré balról lőtt a kapu elé, Ibisevic közelről nem hibázott (0-1). A 66. percben gyakorlatilag lemásolták az első gólt a vendégek, ezúttal Gentner küldte a kapu elé a labdát, Ibisevic tisztán érkezett, átvette és 11 méterről bevágta (0-2). A Schalke a végén szépített, de többre nem futotta erejéből, így a záró körben kőkemény csata vár rá: a Freiburg otthonában lép fel, amely mindössze egy ponttal szorul mögé.

Stuttgar

Hoffenheim-Hamburg

A hazaiak a kiesés ellen, a vendégek az Európa Ligáért küzdöttek. A Hamburg nem sok esélyt adott a Hoffenheimnek, a 18. percben Diekmeier beadását Heung-Min Son fejelte a hálóba (0-1), majd  a koreai parádés egyéni szóló végén gólpasszt adott, Aogo volt a befejező (0-2). A szünet után Jansen keresztpasszát Jiracek vágta az üres kapuba (0-3), majd egy perccel később szépített a Hoffenheim, Volland a bal sarokba lőtt (1-3). Két perccel a vége előtt Rudnevs lőtte a negyedik vendég gólt (1-4). A Hoffenheim kieső helyről várja az utolsó fordulót, két pont a hátránya az osztályozós pozícióban álló Augsburg mögött. A HSV két ponttal szorul az EL-szereplést érő hatodik hely mögé.

Bayern München-Augsburg

A már bajnok és BL-döntőre készülő bajorok az osztályozós helyen álló Augsburgot fogadták. Jupp Heynckes nem a cseresort küldte pályára, ennek ellenére az első félidőben nem tudták feltörni a vendégek védelmét. A 69. percben a Bayern Müller fejesével megszerezte a vezetést (1-0), aztán a 82. percben Shaqiri hat méterről a bal alsóba gurított (2-0). Öt perccel később a csereként beállt Luiz Gustavo 17 méterről betalált, a Bayern 3-0-ra nyert. Az Augsburg a 16. helyen maradt, nem tudott javítani helyzetén.

Wolfsburg-Dortmund

Habár a Dortmund jól kezdett, az 5. percben Bender közeli lövésével megszerezte a vezetést (0-1), de a következő 20 percben három gólt kapott válaszként. Perisic duplázott (2-1), majd Naldo egy szöglet után volt eredményes (3-1). Öt perccel vége előtt megrázta magát a Dortmund, Reus két gólt szerzett és döntetlenre mentette a meccset (3-3). A Dortmund biztosan a második helyen végez, a Wolfsburg tizedik.

Werder Bremen-Frankfurt

A Werder Bremen sem érezhette magát biztonságban, mindössze három pont választotta el a kiesőzónától. A zöld-fehérek a Frankfurtot fogadták és a 22. percben gólt szereztek, De Bruyne balról, a kapus lába között a hálóba lőtt. A szünet után perccel Lakic közelről egalizált (1-1) és mindkét csapat egy-egy ponttal zárta a találkozót. Az eredmény azt jelenti, hogy a Bremen biztosan a 14. helyen zárja a bajnokságot. A Frankfurtnak a záró körben pontot kell szereznie, hogy az EL-ben indulhasson.

A további mérkőzések

A Leverkusen számára már nem tartogatott tétet a Hannover elleni hazai meccs, hiszen a gárda már bebiztosította harmadik helyét. A Bayer ennek ellenére könnyed sikert aratott, a Hannover kilencedik helyen áll.

A Düsseldorf csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg az Augsburgot a forduló előtt és a Nürnberget fogadta. A hazaiak Balitsch öngóljával kerültek előnybe, de a szünet után fordított a vendégcsapat és 2-1-re nyert. A Düsseldorf a 15. helyről várja az utolsó kört, csak két ponttal előzi meg a kieső helyen álló Hoffenheimet.

A Freiburg 2-1-re nyert a már kiesett Greuther Fürth otthonában, a siker azt jelenti, hogy az Európa Liga-szereplés biztos, de akár a BL-selejtező is összejöhet, hiszen egy ponttal szorul a negyedik Schalke mögé.

Bundesliga
33. forduló
Leverkusen-Hannover 3-1 (2-0)
Gól: Hegeler (6.), Kiessling (27.), Hegeler (58.), ill. Sobiech (71.)
 
Bayern München-Augsburg 3-0 (0-0)
Gól:
Müller (69.), Shaqiri (82.), Luiz Gustavo (87.)
 
Düsseldorf-Nürnberg 1-2 (1-0)
Gól: Balitsch (21., öngól), ill. Mak (58.), Plattenhardt (64.)
 
Mainz-Mönchengladbach 2-4 (1-1)
Gól: Parker (12.), Ivanschitz (90. - 11-esből), ill. Hrgota (39. - 11-esből, 59., 79.), Hanke (65.)
 
Schalke-Stuttgart 1-2 (0-1)
Gól: Ulreich (90., öngól), ill. Ibisevic (23., 66.)
 
Greuther Fürth-Freiburg 1-2 (1-0)
Gól: Zimmermann (3.), ill. Schmid (69.), Kruse (78.)
 
Hoffenheim-Hamburg 1-4 (0-2)
Gól: Volland (61.), ill. Heung-Min Son (18.), Aogo (35.), Jiracek (60.), Rudnevs (88.)
 
Wolfsburg-Dortmund 3-3 (3-1)
Gól: Perisic (13., 21.), Naldo (26.), ill. Bender (4.), Reus (84., 88.)
 
Werder Bremen-Frankfurt 1-1 (1-0)
Gól: De Bruyne (22.), ill. Lakic (51.)