Spanyol Nagydíj

Nem volt katasztrofális a napunk - Kimi Räikkönen

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj első pénteki szabadedzését Fernando Alonso, a másodikat Sebastian Vettel nyerte. A tréningek után az élversenyzők, illetve Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke értékelt.

Sebastian Vettel (Red Bull): "Van néhány új alkatrészünk, de a mostani szabályok mellett nem számíthatunk nagy-nagy újításokra. A délután viszonylag hasznos volt, de a délelőtt nem volt túl jó az időjárás miatt. Nehéz egyelőre bármit mondani a keményebb gumikról, szerintem hasonló számú kiállásra lehet majd számítani, mint az utóbbi versenyeken."

Kimi Räikkönen (Lotus): "Elég normális péntek volt. Néhány dolgot kipróbáltunk a kocsin, mentünk különféle gumikon, és megnézzük majd az adatokat, hogy lássuk, hol lehetünk. Nem maradtunk el túlságosan a legjobb időtől, úgyhogy mondhatjuk, hogy nem volt katasztrofális a napunk, de mindenképp vannak dolgok, amiket javítani kell, ahogy az normális az első nap után."

Kimi Räikkönen a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szabadedzésén Barcelonában 2013-ban.

Lewis Hamilton (Mercedes): "A csapat remek munkát végzett, hogy ezen a hétvégén kipróbálhassuk az újításainkat. Bár azonnal éreztem a hatásukat, egyelőre nehéz meghatározni, hogy mennyit fejlődhetünk. A délelőtti első edzés ígéretes volt, kiegyensúlyozott volt az autó, délután viszont már kevésbé voltam elégedett. Tovább dolgozunk, és meglátjuk, hogy holnap jobbak tudunk-e lenni egy kicsivel."

Fernando Alonso (Ferrari): "Jók a mai nap tapasztalatai, gyorsak voltunk délelőtt és délután is, az autó pedig kiegyensúlyozottnak tűnik kevés és sok üzemanyaggal is. De mindig korai végkövetkeztetést levonni egy pénteki napból, mivel korábban is láthattuk, hogy a riválisaink szárnyakat kaphatnak az időmérőn. Mindenképpen jó érzés volt ma vezetni, és noha tudjuk, hogy nem lesz könnyű, biztosak vagyunk benne, hogy a legjobbakkal küzdhetünk. Nem várok nagy meglepetéseket Bahreinhez képest, szerintem kialakult az élmezőny, aminek a Red Bull, a Mercedes, a Lotus és mi vagyunk a tagjai. De azért figyelnünk kell, hogy a McLaren mennyit tud fejlődni, miközben fél szemünket a Force Indián is rajta tartjuk."

Martin Whitmarsh (McLaren, csapatfőnök): "A délelőtti esők korlátozták a lehetőségét annak, hogy hasznos adatokat gyűjtsünk. Csak az utolsó 20-30 percben volt alkalmas a pálya a száraz gumikon való gyakorlásra. Így aztán a délutánt is adatgyűjtésre áldoztuk fel, a mérnökeink így sok feldolgozni való információt kaptak. Nagy elismerést érdemelnek a háttérben dolgozók, akik keményen dolgoztak a tervezésen, a gyártáson és a szállításon, hogy ez a nagy mennyiségű új alkatrész eljuthasson Barcelonába erre a hétvégére."