Férfi kézilabda

Lékai Máté szombaton végre játszhat a Celjében

  • Sport Concept

A magyar válogatott irányítója március 3-án megszerezte élete első kupagyőzelmét a szlovén Celje csapatával, ugyanakkor sérülést is szenvedett. Az egyik lövésnél nagy ütés érte a kezét, amelytől eltört a hüvelykujja. A rehabilitáció egészen mostanáig tartott, jövő héten kezdhet el teljes értékű edzésmunkát végezni, szombaton pedig pályára is akar lépni.

Hogyan zajlott a rehabilitáció?

A műtét után körülbelül egy héttel vették le rólam a gipszet. Ezt követően egy hétig még nem járhattam gyógytornára, de ultrahangos, lézeres és mágneses kezeléseket kaptam. A kezelések és a gyógytorna mellett lábra folyamatosan dolgoztam, és részt vettem a csapat edzésein. Egy hete mindent csinálhatok a kezemmel, és már teljes értékű edzésmunkát végezhetek, a szombati mérkőzésünkön a Trimo Trebnje ellen a tervek szerint pedig már pályára lépek.

Lékai Máté

Hány mérkőzés van még hátra a szlovén bajnokságban?

Három mérkőzésünk lesz a következő három hétvégén. Ezeknek már nem igazán van tétje, mert négy ponttal vezet a Gorenje Velenje. Mi minimum a második helyen végzünk, az első hely megszerzésére már csak matematikai esélyünk van.

A sérülés miatt volt több szabadidőd?

Nem igazán, csak a sérülést követő két nap, akkor voltam itthon utoljára, de valójában az a többieknek is szabad volt. A sérülésemtől függetlenül minden edzésen és mérkőzésen ott voltam, csak az idegenbeli BL-meccsre nem utaztam. Nem volt több szabadidőm, mint a többieknek.

Mi a véleményed a válogatott Horvátország elleni teljesítményéről?

Láttam mindkét mérkőzést, Zágrábba el is utaztam, a hazait pedig az intereneten keresztül követtem. Nagyon örültem a csapat jó teljesítményének és büszke voltam rájuk. Remélem, hogy a hátralévő selejtezőkön begyűjtjük minimum a szükséges egy pontot, és ott lehetünk az Európa-bajnokságon.