Karate

Körvonalazódik minden idők legjobb Eb-szereplése a Jégpalotában

  • MTI

Jó esetben hat bronzérmet is nyerhetnek a magyarok a káposztásmegyeri Jégpalotában a vasárnap záruló karate Európa-bajnokságon, miután a pénteki selejtezőben a női csapatok küzdelmeiben a magyar válogatott is kivívta a bronzmeccs jogát.

Előzőleg csütörtökön, az Eb nyitónapján öt egyéni induló, S. Kovács Ádám, Virág András, Tóth Beatrix, Metzger Sandra és Bartha Nikola harcolta ki a lehetőséget, hogy megmérkőzzön a harmadik helyért.

Pénteken a Metzger, Bartha, Lassingleitner Fruzsina összeállítású együttes a fantasztikus hangulatot teremtő közönségtől hajtva legyőzte Montenegró, majd Szlovákia legjobbjait, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes horvátokat azonban csak megszorítani tudta. A horvát csapat a későbbiekben is igazolta a papírformát, s fináléba jutásával megteremtette a magyarok számára a javítás lehetőségét. Ők meg is ragadták a második esélyt, és a norvégok 2-0-s legyőzésével kvalifikálták magukat a kategória szombati bronzmérkőzésére, amelyet a németek ellen vívnak.

Karate Eb
A szombati program
10.00: bronzmérkőzések: férfi plusz 84, 84, 75 (Virág András), 67 kg (S. Kovács Ádám), női plusz 68 (Bartha Nikola), 68 (Metzger Sandra), 61, 55 kg (Tóth Beatrix)
12.00: döntők: férfi plusz 84, 84, 75, 67 kg, női plusz 68, 68, 61, 55 kg
16.00: bronzmérkőzések: női egyéni formagyakorlat, férfi 60 kg, női 50 kg, férficsapat formagyakorlat, női csapat küzdelem (magyar válogatott)
18.00: döntők: női egyéni formagyakorlat, férfi 60 kg, női 50 kg, férficsapat formagyakorlat, női csapat küzdelem