NB I

Idén másodszor, Kaposváron szerzett idegenbeli pontot a Diósgyőr

Brusztolós mérkőzésen egy-egy pontot szerzett a Kaposvár és a Diósgyőr az OTP Bank Liga 27. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Nagyon eseménytelenül indult a meccs, egy-egy veszélytelenül befejeződő lehetőség után a Kaposvár részéről Kovács találta el először a kaput a 25. percben, de az ő távoli lövése is inkább csak "hazaadásnak" volt jó Ribanskynak, aki azért elvetődött a labdáért. A másik oldalon Kádár fejelt Hajduch kezébe, a 31. percben azonban már előnybe került a Diósgyőr: Vági szóló után középről nem tudott lőni, ezért kitette a jobb szélre - a lesen álló - Seydinek a labdát, ő éles szögből, kicsit suta mozdulattal kapura kotorta azt, de épp ez lepte meg a kapust, aki nem ért le, csak belekapott a játékszerbe. Az továbbcsorgott, a gólvonalról pedig Fernando vágta be. (0-1)

Diósgyőr-Kaposvár az OTP Bank Ligában 2012-ben.

A Rákóczi egyáltalán nem tudott reagálni a gólra, de a félidő végére csak kialakított egy helyzetet: Balázs közeli lövésénél Vági mentett a kapu torkából.

A második játékrész elején aztán már nem volt szerencséje a hátvédnek, a jóval vehemensebb Kaposvárból Bőle lőtt keményen középre a bal oldalról, ő pedig belekapott a labdába, ami a lábáról a saját kapujába került. (1-1)

A folytatásban kicsit keménykedővé vált a játék, bár inkább csak a küzdelem hevében egy-egy rossz mozdulattal találták el egymást a játékosok, minthogy alattomosak lettek volna. Lendületesebb volt a mérkőzés ebben a szakaszában, de a nagy brusztolásban a helyzetek továbbra is elmaradtak.

A 72. percben Balázs nem sokkal maradt le egy előre ívelt labdáról a Diósgyőr térfelén, majd Pedro lövése kerülte el Ribansky kapuját. Újabb tíz perccel később Vrucina mutatott be egy remek szólót a bal szélen, de az utolsó cselnél hosszan tolta meg a labdát, ami így újra a vendégek kapusáé lett. A hajrában még Kádárnak is mentenie kellett egy beívelt szabadrúgásnál, így több találat nem született.

A döntetlennel sorozatban hatodik meccsét nem tudta megnyerni a DVTK, de így is pontot szerzett idegenben, amire a 2013-as évben eddig csak egyszer, az Eger ellen volt példa.

Fotó forrása: dvtk.eu

OTP Bank Liga
27. forduló
Kaposvári Rákóczi FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Vági (49., öngól), illetve Fernando (31.)
sárga lap: Bőle (23.), Kovács O. (66.), Zámbó (71.), Okuka (85.), Safaric (92.), illetve Hanek (48.), Bacsa (59.), Takács P. (80.), Seydi (91.), Fernando (92.)
 
Kaposvári Rákóczi: Hajdúch - Okuka, Hegedűs, Zámbó (Waltner, 77.), Jánvári - Kovács O., Bőle (Haruna, 88.), Safaric, Pedro, Balázs B. - Oláh (Vrucina, 37.)
Diósgyőri VTK: Ribánszki - Gohér, Hanek, Kádár, Vági - Elek Á. (Nagy T., 80.), Fernando, Gallardo (Vadász, 55.), Takács P. - Bacsa (Szabó B., 83.), Seydi