Karrier

A KTE csapatkapitánya 2015-ig hosszabbított

A Kecskemét szerb középpályása, Vladan Szavics 2015 nyaráig meghosszabbította szerződését - olvasható a klub hivatalos honlapján.

Vladan Szavics 2007 nyarán igazolt az akkor még az NB II-ben szereplő KTE-hez. A feljutással záruló szezonban összesen 24 meccsen lépett pályára, ezeken két gólt is jegyzett.

Az NB I-ben Szavics kétszer az ötödik helyig menetelt a csapattal, 2011-ben pedig a KTE történetének legnagyobb sikerét ünnepelhette, kupagyőztes együttes tagja volt. A tavalyi szezonban megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, és számos rekordot állított be azóta. A 2012-2013-as idényben először 100. meccsét játszotta lila-fehérben az első osztályban, majd az Eger elleni hazai meccsen klubrekordot állított fel ebben a kategóriában. Szavics 33 évesen is remek formában futballozik, hiszen a tavaszi szezon során eddig hat gólpasszt osztott ki, nem meglepő tehát, hogy Rózsa Pál tulajdonossal újabb két éves együttműködésben állapodtak meg.

„Az itt eltöltött, eddigi hat évem során, ha a szerződéshosszabbításról volt szó, akkor mindig nagyon gyors és rövid megbeszélések végén csaptunk egymás tenyerébe. Ez most is így történt, emiatt nagyon boldog vagyok! Azt tükrözi számomra, hogy elégedettek velem, de ez kölcsönös” - nyilatkozta a csapatkapitány a kecskemetite.hu-n.

„Nagyon korrekt tárgyalások végén sikerült megállapodunk, hiszen pár meccsel a szezon vége előtt, egy lejáró szerződést hosszabbítottunk meg. Örülök, hogy egy kecskeméti ikon „termelődik”, hiszen aki egy csapatnál 8-10 évet futballozik a mai világban, azt mindenképpen megilleti ez a titulus” - tette hozzá Rózsa Pál tulajdonos.