Junior öttusa-vb

Hazai sikerekben bíznak a fehérvári szervezők

  • MTI

Sikeres hazai szereplés reményében rendez július végén junior öttusa-világbajnokságot Székesfehérvár.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója úgy fogalmazott: bízik benne, hogy több érmet itthon tartanak a magyar öttusázók.

"Számos versenyzőt állít rajthoz valószínűleg a Volán Fehérvár is. Még tartanak a válogatók, de az már biztos, hogy Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence és Schlett Emese is ott lesz a junior vb mezőnyében" - adott rövid helyzetjelentést.

Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy 2013-ban, a Szent István Emlékévben rendezhet világbajnokságot a város. "Székesfehérvár erős a gazdaságát, kultúráját tekintve, de nagyon erős a sportban is" - szögezte le.

Réczei Géza, a hazai sportági szövetség elnöke szerint a város mellett a házigazda egyesület is felkészült egy ilyen világverseny megrendezésére. "Példaértékű a Volán Fehérvár és a város együttműködése" - tette hozzá.

A vb július 25-én kezdődik és 31-ig tart. A versenyeket a Köfém csarnokban (vívás), a Csitáry G. Emil Uszodában (úszás), a Kunos Lovardában (lovaglás) és az Alba Volán sporttelepen (kombinált szám) rendezik.