Karate Eb

Három magyarnak is maradt esélye a bronzéremre

  • MTI

Bartha Nikola és S. Kovács Ádám után Tóth Beatrix is kiharcolta a bronzmérkőzés jogát a budapesti karate Európa-bajnokságon, miután a csütörtöki nyitónapon harmadik magyarként sikerrel jutott el ő is egészen az elődöntőig.

A káposztásmegyeri Jégcsarnokban telt ház előtt zajló Eb-n az S. Kovácshoz hasonlóan hosszú kihagyás után visszatérő Tóth, aki az 55 kilóban korábban többször nyert már Eb-bronzot, előbb legyőzte a szerb Prekovicot, a német Bitschet, majd a montenegrói Mirkovicot is, a döntő küszöbén azonban a török Yenen már útját állta. Így a harmadik helyért küzdhet meg szombaton.

A 67 kilogramms S. Kovács igazolta, hogy nem véletlenül ő a legeredményesebb alakja a magyar karate 40 éves történetének. A 32 éves, többszörös vb- és Eb-érmes versenyző három - a horvát Soic, az örmény Ohanján és az azeri Agalarzade ellen aratott - győzelmet követően csupán a döntőbe jutásért kapott ki, mégpedig a tavalyi Európa-bajnok francia Rolle-tól, de így is a bronzéremért léphet küzdőtérre szombaton.

A női plusz 68 kilogrammos kategóriában Bartha Nikola az egyeneságon a montenegrói Konjevic, a walesi Carey és a cseh Krejcova legyőzésével került tovább, a legjobb négy között azonban a svájci Cargill megállította. A harmadik helyet még megszerezheti, ha megnyeri szombati mérkőzését.