Öttusa Vk

Három magyar a női döntőben

Gyenese Leila, Földházi Zsófia és Cseh Krisztina személyében három magyar résztvevője lesz a szombati női döntőnek a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-versenyen.

A csütörtöki selejtezőben 68-an kezdték meg a küzdelmeket két csoportban, mindegyikből az első 12 jutott tovább automatikusan, illetve további 12 versenyző az elért pontszáma alapján. A tíz magyar közül öten-öten szerepeltek az A, illetve B csoportban. Előbbiben Cseh Krisztina végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a kilencedik lett, míg utóbbiban Gyenesei Leila az ötödik, Földházi Zsófia pedig a kilencedik helyen zárt. Az A csoportban Réti Kamilla a 30., Slett Emese a 31., Szávai Lilián a 32., Molnár Erika pedig a 33. helyen végzett, míg a B csoportban Berényi Lilián a 27., Slett Kinga a 30., Józan Beáta pedig a 32. lett.

Nem indult a versenyen a 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta, aki a közelmúltban térdműtéten esett át. Pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik a program. A döntőkre a hétvégén kerül sor, majd a Világkupa hétfőn a vegyes váltóval zárul.