Diósgyőr

A foci olyan, mint a sakk - Kovac Zoltán

A 11. Diósgyőr a mögötte álló Kaposvár vendége lesz az OTP Bank Liga 27. fordulóban. Kovac Zoltán vezetőedző szerint játékosainak félelem nélkül kell játszaniuk.

"Ha lecsökken a választási lehetőségek száma a kezdőcsapatnál, az mindenképpen gond, de megoldjuk. Korábban is így dolgoztam, ismerem a szituációt. Ebben az esetben jöhetnek a fiatalok: Szabó Balázs, Mészár Dávid és Eperjesi Gábor is ott van az utazó keretben. Hogy Rudolf Gergelyre számíthatok-e, még nem tudom, ebben az esetben az orvos mondja ki a döntő szót - idézi a dvtk.eu Kovac Zoltán megbízott vezetőedzőt. - A mérkőzések megnyerésének kulcsa a kellő önbizalom. Ha én nem félek, akkor a játékosaim sem félhetnek. Úgy gondolom, hogy a DVTK szurkolóinak is hála, de mindenhol otthon vagyunk. Ha ez az önbizalom akarattal és az ellenfél tiszteletével párosul, akkor meg tudjuk csinálni, és elhozzuk a három pontot. Vannak olyan edzők, akik nem elég bátrak, ezért védekező szellemben játszatják a csapatukat. Én azonban támadó szellemű vagyok. Az emberek ezt a stílust szeretik, ezért jönnek ki a meccsre. Vannak olyan stadionok Magyarországon, ahol csak 2-300 drukker van a lelátón. Ha ezt látom, akkor sírni lenne kedvem. Ezért is fontos, hogy legyen tempó és erőnlét, s ezután újra jönni fognak a szurkolók a stadionokba."

"A foci egyszerű játék, hasonlít a sakkhoz, csak sokkal gyorsabb. Ebben a sportágban a labdabirtoklás a legfontosabb. Nem árulok el titkot, de ha a játékszer nálunk van, akkor az nincs az ellenfélnél, s ez önbizalmat ad nekünk. A gond az, hogy nagyon könnyen veszítjük el a labdát" - folytatta a belga-magyar szakember.

"A Kaposvár elleni mérkőzés más lesz, mint a korábbiak. A Rákóczi játékosai fegyelmezettek, erősek, s rendelkeznek két rutinos, jó csatárral. Nagyon jól át kell gondolnunk azt, hogy miként játszunk ellenük, s nem szabad lenézni az ellenfelünket, mivel a DVTK csupán a 11. a tabellán, s majdnem az egész mezőny előttünk áll. A játékosaimnak nem a DVSC és az FTC elleni találkozókból kell erőt meríteniük, hanem sokkal inkább az MTK elleni vesztes mérkőzésből, azonban a gondolatainak csak a 15 százalékát töltheti ez ki, a többi 85-nek az önbizalomnak kell lennie" - tette hozzá Kovac.

A diósgyőrieknél a műtét után lábadozó Tisza Tibor, Gosztonyi András és Mohamadou Abdouraman, a rehabilitációs edzéseket végző Csirszki Martin és a betegségéből gyógyuló Rakaczki Bence, valamint a térdsérülése után még nem tökéletes állapotú Tajti Norbert biztosan nem lép pályára a Kaposvár ellen. Szintén kimarad a DVSC elleni mérkőzésen ötödik sárga lapját begyűjtő José Luque, aki automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A keret többi tagja egészséges.

[1252562] 2013-05-10 19:00:00 Kaposvár - Diósgyőrx;