Inter

Megértettük Mourinho üzenetét, ezért voltunk sikeresek - Zanetti

Javier Zanetti, az Internazionale játékosa jól ismeri José Mourinhót. A portugál két szezonon keresztül dolgozott együtt a 39 esztendős argentin legendával. A 145-szörös válogatott védő elmondta, a "Special One-t" nem izgatta különösebben, ha egy nagynevű játékost kellett kihagynia az együttesből.

"Nem rendelkezem ismeretekkel arról, amit a Real Madrid öltözőjében történik, én csak az Internél szerzett tapasztalataimról tudok beszélni" - nyilatkozta a fekete-kékek néhány napja súlyos sérült szenvedett ikonja a Radio Marcának. "Én voltam a csapatkapitány, ő pedig mindig olyan edző volt, aki a csapat javaira gondolt. Nevezhetik őt, ahogy akarják, Mourinho azt akarta elérni, hogy a csapata működjön. Ha egy nagynevű játékost kellett kihagynia az együttesből nem törődött vele, megtette. Azokat játszatta, akik a legjobb formában voltak az adott pillanatban, és akik mindig bizonyítottak neki. Az Internél azért értük el azt, amit, mert mindannyian megértettük az üzenetet."

Javier Zanetti bízik benne, hogy súlyos sérülése után visszatérhet a pályára - Fotó: iljournal.it

Az 50 esztendős portugál szakember 2010-ben távozott a milánóiaktól, Zanetti azonban ennek ellenére szép emlékeket őriz róla.

"Nagyon jó kapcsolatom volt Joséval. A búcsú szomorú volt, ahogy a megnyert Bajnokok Ligája-döntő után távozott. Mindannyiunk számára nagy pofon volt, amikor úgy döntött, hogy a Real Madridnál folytatja pályafutását. Szerettünk vele dolgozni, ugyanakkor megértettük, hogy kihívásra vágyott egy másik országban. Az emberi értékeiről pedig annyit, hogy a mostani sérülésem után az elsők között telefonált és érdeklődött az állapotomról. Azt mondta, ismer engem, ezért nem kételkedik a problémamentes visszatérésemben. Én egyelőre csak a teljes gyógyulásra gondolok, aztán meglátom, hogyan érzem magam. A sérülés előtt már gondoltam rá, hogy még egy évet vállalok, remélem, hogy a testem megengedi ezt nekem. Az életben mindig szerencsém volt, kiváltságosnak mondhatom magam. Azzal a szándékkal végzem a munkám, hogy futballozzak, amíg csak bírok, és utána se szakadjak el az Intertől."