Premier League

Nem dőlhet hátra a Stoke, de a Sunderland sem örülhet nagyon a pontnak

Küzdelmes, igazi angolos meccsen 1-1-es döntetetlenre végzett a Sunderland és a Stoke a Premier League 36. fordulójának zárómeccsén.

A két csapat közül a Sunderland állt rosszabbul a meccs előtt, a hétvégén nyerő, de még így is kiesésre álló Wigan előtt ugyanis csak két pont volt az előnye, ráadásul az üldöző eggyel kevesebb mérkőzést játszott eddig. A Stoke-hoz képest is, de a vendégek három egységgel jobban álltak, mint a hazaiak.

A kilencedik percben pedig már egy góllal is, Jonathan Walters csapata első szöglete után ugyanis bevette Mignolet kapuját. (0-1)

A Sunderland és a Stoke játékosai küzdenek a Premier League-ben 2013-ban.

Paolo Di Canio, a Sunderland menedzsere hajtotta tanítványait, akik közül az ilyesmire hajlamos Gardner kicsit túl is pörgött, az ellenfél térfelén durván megtaposta Adam lábát, amiért teljesen jogos piros lapot kapott. Ezt ő és egy pályára befutó szurkoló sem értette, de kis szünet után azért mehetett tovább a játék.

A szünetig a hazaiak nem sokat tudtak tenni az egyenlítésért, utána azonban teljesen magára húzta őket a Stoke, így sorra jöttek helyzetek. Cuallar még pontatlanul fejelt, Johnson lövését védte Begovic, egy sarokrúgás után azonban nem tudták a védők elfejelni a labdát, ami így O'Shea lábára hullott, neki pedig pont volt annyi ideje, hogy úgy fordítsa a "csülkét", hogy arról bepattanjon a játékszer. (1-1)

Az emberhátrány ellenére továbbra is a Sunderland irányított, Rose pedig egy bal oldali lövéssel eltalálta a kapufát - a kapustól bemehetett volna -, de ennél közelebb nem kerültek az újabb gólhoz. A hajrában a másik oldalon Nzonzi még egy ollózással és egy távoli lövéssel veszélyeztetett, de azokból sem lett semmi.

Így megosztoztak a pontokon a csapatok, azaz a Sunderland jelenleg három, a Stoke pedig hat pontra áll a Wigantől, amelynek még eggyel több meccse van hátra a bajnokságból, mint nekik.

Premier League
36. forduló
Sunderland-Stoke City 1-1 (0-1)
gólszerzők: O'Shea (63.), illetve Walters (9.)
kiállítva: Gardner (34.) - Sunderland