Serie A

A Juventus megvédte címét, Klosénak ötöse volt

A Juventus megvédte bajnoki címét, miután 1-0-ra verte otthon a Palermót a Serie A 35. fordulójának szombati meccsén. A Lazio német csatára, Miroslav Klose öt gólt vágott a Bolognának.

Vidal

Juventus-Palermo

Egyértelmű volt a helyzet a meccs előtt: ha a Juventus nem kap ki, akkor története 29. bajnoki címét ünnepelheti. Ellenfele az a Palermo volt, amely  négy edzőváltáson esett át a szezon során, legutóbbi öt mérkőzésén 11 pontot szerzett és már a 17., bennmaradó helyen áll. Habár a hazaiak a bajnoki címért, a vendégek pedig a kiesés ellen küzdöttek sokáig semmi sem történt. A 28. percben alakult ki az első helyzetszerűség, Vucsinics jobbról, éles szögből a kapusba küldte a labdát. A szünet után hat perccel a Palermo villant, Miccoli jobbról tüzelt, a labda a hosszú oldali kapufán csattant. Az 58. percben Vucsinics felé szállt a labda a 16-oson belül, mögötte Donati ugrott és a védő szorításában a hazaiak csatára felborult. A játékvezető váratlanul büntetőt ítélt. Vidal állt a labda mögé és a jobb alsóba küldte (1-0). A Juve Pogba kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset - a francia leköpte Aronicát -, de ez aligha csökkentette a Zebrák örömét: a Juventus megvédte címét, története 29. bajnoki címét szerezte. A Palermo ezzel a vereséggel kieső helyre csúszott.

Milan-Torino

A Fiorentina szombat este fájó vereséget szenvedett otthon a Roma ellen és ennek a Milan is örülhetett. Massimiliano Allegri együttese ugyanis megerősíthette harmadik helyét, ehhez azt a Torinót kellett legyőznie, amely az utóbbi öt bajnoki meccsén négyszer kikapott, egyszer pedig döntetlenre végzett. Öt perccel a vége előtt dőlt el a meccs, Mexes fejese után Balotelli közelről a hálóba lőtt (1-0). A Milan ezzel a sikerrel négy pont előnyre tett szert a harmadik helyen.

A többi mérkőzésen

A kiesés ellen küzdő Genoa a sereghajtó és reménytelen helyzetben szomorkodó Pescarát fogadta. A genovai gárda ennél előnyösebb párosítást keresve sem találhatott volna és élt az eséllyel. Borriell duplázott, a Genoa 4-1-re nyert és ezzel elmozdult a kieső helyről. Tőzsér Dániel az 58. percben állt be a hazaiaknál. A Pescara kiesett.

A Lazio négy nyeretlenül megvívott meccset követően gólparádét tartott a Bologna ellen. A római kékek 6-0-ra győztek, Miroslav Klose öt találattal járult hozzá a mészárláshoz. A német csatár legutóbb tavaly december 12-én az Internazionale ellen volt eredményes, azóta sorrendben kilenc bajnokin nem talált a hálóba, vagyis idei első góljait jegyezte.

Cataniában is pazar egyéni teljesítménynek tapsoltak, Gonzalo Bergessio háromszor vette be a Siena kapuját. A vendégek ezzel a vereséggel öt ponttal szorulnak a bennmaradást jelentő 17. hely mögé.

Serie A
35. forduló
AC Milan-Torino 1-0 (0-0)
Gól:
Balotelli (83.)
 
Catania-Siena 3-0 (1-0)
Gól: Bergessio (13., 51., 70.)
Kiállítva: Felipe (41., Siena)
 
Genoa-Pescara 4-1 (2-1)
Gól: Floro Flores (18.), Borriello (30., 53.), Bertolacci (70.), ill. Sculli (35.)
 
Juventus-Palermo 1-0 (0-0)
Gól: Vidal (59. - 11-esből)
Kiállítva: Pogba (83., Juventus)
 
Lazio-Bologna 6-0 (4-0)
Gól: Klose (22., 35., 39., 49., 60.), Hernanes (30.)
 
Parma-Atalanta 2-0 (1-0)
Gól: Parolo (45.), Biabiany (58.)