Serie A

101 gól a Napoliban, Cavani mesterhármasát nyögte az Inter

Sztárcsatára, Edinson Cavani mesterhármasával könnyedén legyőzte az Intert a Napoli a Serie A 35. fordulójának vasárnap esti rangadóján.

Villámkezdést mutatott be a Napoli, már a harmadik percben megszerezte a vezetést Cavani Pandev passza után. (1-0)

Ezt követően a hazaiak át is adták a területet az Internek, amely Guarín, Juan Jesus és Pereira révén veszélyeztetett is, végül azonban egy tizenegyesnek köszönhetően tudott egyenlíteni. A 22. percben Ricky Alvárezt sodorta el Zuniga, a büntetőbe pedig beleütött De Sanctis, de bepattant a kezéről a labda. (1-1)

Edinson Cavani gólöröme a Napoli-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban

Tíz perccel később azonban visszavette a vezetést Cavani: Zuniga már az Inter tizenhatosán belül került a földre, és bár ez jóval kevésbé tűnt jogosnak, itt is tizenegyest ítélt a játékvezető, amit az urugayi belőtt. (2-1)

Ez volt a 100. találata a Napoli mezében, de ezzel még nem fejezete be vasárnap esti tevékenységét, hiszen az erőtlenül támadgató vendégcsapaton keresztül tudtak vinni egy kontrát, aminek a végén Pandev lőtt keresztbe a kapu előtt, és mivel nemcsak a védők nem érték el a labdát, hanem még Handanovic is visszahúzta a kezét, mert nem számított arra, hogy veszély lehet, így a hosszún érkező csatár a hálóba lőtt. (3-1)

Az Inter továbbra is ötlettelenül játszott, a hazai gárda pedig még vezetett egy-két veszélyes ellentámadást, de újabb gól már nem esett.

Serie A
35. forduló
Napoli-Inter 3-1 (2-1)
gólszerzők: Cavani (3., 33. - büntetőből, 78.), illetve R. Alvárez (23.)