Bundesliga

Magyarok nélkül "fordultak" a németek

A sérüléssel bajlódó magyar légiósok nélkül zajlott le a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati játéknapja. Hajnal, Huszti, Szalai és Stieber is hiányzott, Vargát nem jelölték a keretbe.

Schurrle

Nürnberg-Leverkusen

A 26. percben került előnybe a vendégcsapat, egy bal oldali szögletet követően Toprak hat méterről a léc alá fejelt (0-1). A 62. percben Kiessling 11-esből kettőre növelte a vendégek előnyét (0-2). A Leverkusen ezzel a sikerrel biztosan dobogón végez, hét pont az előnye a harmadik helyen a Schalke előtt. A Nürnberg a 13. pozíciót foglalja el.

Frankfurt-Düsseldorf

Az Európa Ligáért harcoló Frankfurt fontos három pontot szerzett. Először a 30. percben talált be, kipattant a labda a kapusról, Meier érkezett és öt méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Az 50. percben már kettővel ment a Frankfurt, Inui szögletét Lakic a bal alsóba fejelte (2-0). A 78. percben szépített a Düsseldorf, Schahin két védőt is becsapott és balról, nyolc méterről, nagy erővel a rövid sarokba bombázott (2-1). A 87. percben parádés góllal döntötte el a meccset a hazai csapat, Meier balról, 12 méterről a hosszú felső sarokba tekerte a labdát (3-1). A Frankfurt három ponttal szorul a negyedik Schalke mögé, és a Freiburg vasárnapi meccsétől függetlenül az ötödik helyen marad. Ha az Augsburg vasárnap nyerni tud, akkor a Düsseldorf csúszik az osztályozós pozícióba.

Hannover-Mainz

A sérült Szalai Ádámot nélkülöző Mainz a jelenleg szintén harcképtelen Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannoverhez látogatott.  A 25. percben Müller középen indult meg, egy köténnyel átjátszotta védőjét és 16 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). A 36. percben egyenlített a Hannover, Sobiech öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-1). A 70. percben fordított a Hannover, Diouf a félpályáról tisztán törhetett kapura, majd 15 méterről a jobb alsóba gurított (2-1). Tíz perccel a vége előtt 2-2-re álltak, Müller jobbról, az ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt. A Hannover kilencedik, a Mainz tizedik maradt.

Stuttgart-Greuther Fürth

Hajnal Tamás együttese, a VfB Stuttgart Varga József és Stieber Zoltán már kiesett csapatát, a Fürth-öt fogadta. Hajnal és Stieber sérülés miatt hiányzott, Varga nem került be a keretbe. Gól nélküli első félidő után az 50. percben a Fürth ünnepelhetett, Sakai hét méterről menteni próbált, de saját kapujába talált (0-1). A 88. percben Azemi szomorította a stuttgarti közönséget, a Fürth 2-0-ra nyert. A Stuttgart 12. helyen áll, a Fürth már kiesett.

Werder Bremen-Hoffenheim

Fél perc sem telt el a meccsből, amikor Hunt lépte át a hoffenheimi 16-os vonalát a labdával, de Abraham felborította őt. A büntetőt a sértett vállalta és a jobb alsóba helyezte (1-0). A 24. percben növelte előnyét a Bremen, De Bruyne jobbról, 12 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt (2-0). A 86. percben szépített a Hoffenheim, Schipplock középről, 10 méterről talált be (2-1), és a 90. percben sikerült az egyenlítés is, egy fejes után Schipplock lesgyanús szituációból lőtt a hálóba (2-2). A vendégcsapat ezzel a pontszerzéssel két pontra csökkentette hátrányát az osztályozós helyen álló Augsburg mögött. A Bremen óriási esélyt szalasztott el, végleg meglóghatott volna a veszélyzónából, így viszont még izgulhat a maradék két fordulóban.

Bundesliga
32. forduló
Nürnberg-Leverkusen 0-2 (0-1)
Gól: Toprak (26.), Kiessling (62. - 11-esből)
 
Frankfurt-Düsseldorf 3-1 (1-0)
Gól: Meier (30.), Lakic (50.), Meier (87.),  ill Schahin (78.)
 
Hannover-Mainz 2-2 (1-1)
Gól: Sobiech (36.), Diouf (70.), ill. Müller (25., 79.)
Kiállítva: Schulz (64., Hannover)
 
Stuttgart-Greuther Fürth 0-2 (0-0)
Gól: Sakai (50., öngól), Azemi (88.)
Kiállítva: Rüdiger (73., Stuttgart)
 
Werder Bremen-Hoffenheim 2-2 (2-0)
Gól: Hunt (2. - 11-esből), De Bruyne (24.), ill. Schipplock (86., 90.)