Premier League

A Manchester City már várja a szezon végét, a Wigan még kapaszkodik

Gól nélküli mérkőzést játszott a Swansea otthonában a Manchester City a Premier League 36. fordulójában, míg a már kiesett Reading négy találatot szerzett Londonban, a bennmaradásért még küzdő Wigan pedig szintén győzött idegenben.

A Swansea igen szervezett védekezéssel készült a Manchester City ellen, ami egyáltalán nem is esett jól Roberto Mancini tanítványainak. Az első félidőben sokkal többször tudott veszélyt teremteni a walesi együttes a vendégek kapujánál, mint fordítva. Ugyanakkor Michu, Pablo Hernández és Routledge sem volt pontos, amikor helyzetbe került. A játékrész hajrájára azért fölénybe tudott kerülni a vendégcsapat, de Vorm Nasri és David Silva kísérleteit is hárította.

Sergio Agüero a Swansea-Manchester City mérkőzésen 2013-ban a Premier League-ben.

A szünet után Dzeko érkezett a manchesteriekhez, és vele veszélyesebbé vált csapata, azonban ő sem volt elég koncentrált, volt, hogy teljesen egyedül az ötösről nem tudta bepasszolni az elé tálalt labdát. Hozzá hasonlóan Agüero és David Silva sem érezte a kaput ezen a napon, igaz, sok helyzetük sem volt. A hajrában már különösen jól védekezett a Swansea, amely végül egy pontot otthon tartott a második helyezettel szemben.

A Hattyúk előtt álló, sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich a kiesőjelölt Wigant fogadta, de hiába vezetett kétszer is, végül a vendégek nyerték McManaman találatával a mérkőzést. Ezzel közelebb is került a 16. helyezett Newcastle-hoz, amely a West Ham otthonában játszott gól nélküli döntetlent. A Szarkák előnye három pont a jelenleg kieső helyen álló, azonban egy meccsel kevesebbet játszó Wigannel szemben.

Premier League
36. forduló
Swansea-Manchester City 0-0
Fulham-Reading 2-4 (0-1)
gólszerzők: Ruiz González (70., 77.), illetve Robson-Kanu (12. - büntetőből, 62.), Le Fondre (75.), Karacan (83.)
Norwich-Aston Villa 1-2 (0-0)
gólszerzők: Holt (74. - büntetőből), illetve Agbonlahor (55., 89.)
West Bromwich-Wigan 2-3 (1-1)
gólszerzők: Long (29.), McAuley (50.), illetve Kone (39.), McArthur (58.), McManaman (80.)
West Ham-Newcastle 0-0