Jégkorong

Marian Gaborik nem lesz ott a világbajnokságon

  • MD

Marian Gaborikot, a Columbus Blue Jackets csatárát a napokban fogják megműteni ágyékproblémái miatt. A felépülési idő minimum három hét lesz, így a szlovák gólvágó nem lehet segítségére majd a szlovák válogatott számára a finn-svéd közös rendezésű világbajnokságon.

Marian Gaborik nem kockáztat, és legkésőbb csütörtökön már kés alá is fekszik

A pénteken kezdődő A-csoportos jégkorong-világbajnokság máris elvesztett egy nagy nevet Marian Gaborik személyében, ugyanis a Columbus Blue Jackets csatárát a napokban meg kell műteni ágyékproblémák miatt. Gaborikot még 2001-ben sérvpanaszokkal egyszer már megműtötték az ágyékánál, és most az alapszakasz utolsó hetében ismét ott kezdtek el jelentkezni a tünetek.

"A szezon utolsó hetének környékén kezdték el gyötörni a fájdalmak" - nyilatkozta a játékos ügynöke, aki emellett leszögezte, hogy a kliense 100%-os állapotnak fog örvendeni az edzőtáborok megnyitására.

Gaborik műtétjét Philadelphiában végzik, legkésőbb csütörtökön sor is kerül rá. A várható felépülési idő három-négy hét lesz, így az idei világbajnokságon semmiképp sem tud majd a szlovák válogatottban szerepelni.