Női foci

A kupagyőztes trénere szerint a szövetség jó ügy mellé állt

Harmadik alkalommal hódította el a női Magyar Kupa trófeáját az MTK Hungária FC, amely a döntőben 2-0-ra győzött az Astra ellen. A bajnoki címvédő, idei alapszakasz győztes kék-fehérek vezetőedzője, Turtóczky Sándor a klub hivatalos honlapján nyilatkozva elmondta, a női futball átalakítása során jó irányba haladnak a dolgok.

Turtóczky Sándor munkája által sokat fejlődött a női labdarúgás Magyarországon - Fotó: mtkhungaria.hu

"Pádár Anita teljesítményét nagyban befolyásolja, hogy eredményes-e, szerencsére ebben ezúttal nem volt hiba, hiszen kétszer is betalált" - idézte fel a Magyar Kupa-döntő eseményeit a szakember az mtkhungaria.hu-n. "Ugyanakkor ennél többet is hozzátett a sikerhez, mivel sok mozgással, rengeteg labdaszerzéssel segítette a társakat, így valóban elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben. Az első félidőben megmutatkozott, hogy az együttes nincs igazán formában az utóbbi időben. A lányok törekednek a játékra, de nincs meg az a könnyedség, ami általában jellemzi a mieinket, ennek következtében könnyebb kivédekezni a lassabb támadójátékunkat. A második félidőben aztán a görcs oldódott, így az igazi arcunkat is megmutattuk, összességében nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, de győzelmünk így is megérdemelt. Kicsit szimbolikus volt ez a mérkőzés és a körítés, hiszen az elmúlt időszakban azt tapasztalhatjuk, hogy a magyar futball vezetése a női labdarúgás ügye mellé állt."

Turtóczky Sándor, aki a magyarországi női labdarúgás egyik kiemelkedő szakembere, úgy véli, a Magyar Labdarúgó Szövetség Női Bizottsága által kidolgozott ötletek jó irányba viszik a dolgokat.

"Ha elkezdődik egy munka, akkor nyilvánvaló, hogy nem alakul ki azonnal egy tökéletes struktúra, de biztos vagyok abban, hogy jó irányba mennek a dolgok. Az első feladat a felzárkózás, és az első eredmények már most látszanak, gondoljunk csak az U19-es válogatott jó teljesítményére, az elitkörben mérkőzést nyerni nem akármilyen bravúr. Remélem, hogy a közösen megkezdett munka folytatódik, és az egyre erősebb bajnokság, az egyre szervezettebb klubok és a válogatott egymást erősítik majd."

A bajnok és kupagyőztes MTK Hungária vezetőedzője elmondta, csapatával nagyon sokat léptek előre az idők folyamán, hiszen ma már egymásért is tudnak küzdeni a lányok, sőt, adott esetben azokért is játszanak, akik sérülés miatt nem lehetnek ott a pályán.