NB I szubjektív

Taktikusok, kritikusok, intrikusok

  • Göbölyös János

A hétvégén folytatódott az OTP Bank Liga. Összeállításunkban a huszonötödik forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Túl a huszonötödiken és végre a huszadikon, semmi nem emlékeztet már a télre. Meg a tavaszra sem, mert nyár van. A naptár ugyan mást mutat, de mást mutatott akkor is, amikor március derekán a hó fogságába került a fél ország, és vele együtt a bajnokság. Kanta József keddi szabadrúgásgólja végleg lezárta az elhalasztott meccsekkel tűzdelt áprilist, azt a hónapot, amelyik a szokottnál is bolondosabbra, kiszámíthatatlanabbra, szeszélyesebbre sikeredett. Nem csak meteorológiailag, hanem a futballban is. Meglepő eredmények, meghökkentő nyilatkozatok, látványos feltámadások és visszaesések, hihetetlen történetek jellemeztek egy-egy fordulót, a mögöttünk hagyott hétvégébe aztán összesűrűsödött minden, mi szem-szájnak ingere.

Kezdődött mindjárt azzal, hogy az egri tragikomédia a végkifejletéhez érkezett. Az új tulajdonos cserbenhagyta a klubot, mondanám, hogy elzárta a pénzcsapot, de ez nem igaz, mert valójában meg sem nyitotta. John Marshall eltűnt a tervével együtt, bár így utólag az sem elképzelhetetlen, hogy valami egészen másban gondolkodott, amikor világosságot ígért az alagút végén. Igaza lett, csakhogy a fény maga volt a vonat, amivel ugye nyílt pályán sem jó szembemenni, hát még ott, ahol képtelenség kitérni előle. Mindezek ellenére az egriek a végsőkig kitartottak, edzettek, játszottak, közben állandóan úton voltak, miközben az irántuk tanúsított össznépi együttérzés átment sajnálatba. Van azért ennek a történetnek egy nehezen magyarázható része, méghozzá az első fejezete. Az az időszak, amikor az MLSZ klublicenc formájában áldását adta arra, hogy az újonc elindulhasson az NB I-ben, holott mindenki tudta, a stadionja nem üti meg a kívánt szintet. Nyilván látott valamiféle garanciát a szövetség arra, hogy pótolhatók a hiányosságok, azt sem vitatom, hogy a jó szándék is vezérelte az illetékeseket, amikor zöld utat adtak az Egernek. Ám azzal, hogy villanyvilágítás híján állandó túrázásra kényszerítették a játékosokat, megvonva tőlük a szurkolók biztatását, egyben a halálos ítéletet is kimondták a csapatra. Most persze lehet majd mutogatni, ki, mit nem teljesített, ám előtte nem ártana önvizsgálatot tartani, és ha nem is nyíltan, legalább házon (klubon, szövetségen) belül elismerni a hibákat. Az egriek becsületbeli ügyként lejátszották a kecskeméti meccset, ami lehet, hogy az utolsó volt a szezonban. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a játékosok úgy döntöttek, szombaton nem állnak ki a Pécs ellen, mivel továbbra sem kaptak fizetést, ráadásul nincs ember a klubban, aki szóba állna velük, és legalább ígérne valamit. Itt tart most az egri futball, amelynek az utolsó esélyt - gyorssegély formájában - az MLSZ adhatja meg. A kérésre egyelőre nem érkezett válasz...Ha azért nem, mert az összeget kalkulálják, akkor érthető. Ha az ,,igen"-en, vagy a ,,nem"-en gondolkodnak, az elszomorító.

Nem volt azért ennyire lehangoló az utolsó áprilisi forduló, sőt...Ami Győrben történt, az már-már hollywoodi forgatókönyv szerint alakult. A legritkább esetben fordul elő, hogy egy edző, miután együttese három gólos hátrányban van, a szünetben dicséri a játékosait, Tomiszlav Szivicsnél azonban ez is belefért. A paksiak trénere taktikailag és mentális felkészítésben is maradandót alkotott, csapata a cserejátékosok vezérletével és parádés góljaival fordított, kellemetlen helyzetbe hozva ezzel a még mindig első számú bajnokesélyes ETO-t. Szivics persze érti, hogyan kell az övéit közvetve is fényezni, a meccs utáni nyilatkozatában ugyanis megjegyezte: ,,Gratulálok a Győrnek a bajnoki címhez".

Van aztán olyan edző is, aki a kollegalitásra fittyet hányva azt találta mondani, hogy játékosainak erőnléti hiányosságai vannak, a mérkőzés hajrájában csak kapkodták a levegőt. Kovac Zoltán ezzel bár nem direkt módon, de elődjét, Szentes Lázárt kritizálta, még akkor is, ha a felvetést rögtön cáfolta. Tény, hogy a Diósgyőr - a keret erősségéhez mérten - mélyen a tudása alatt futballozik, a szezon előtt megcélzott nemzetközi szereplést érő helyezéstől ma kétszer akkora távolságra van, mint a kiesőktől.

Ricardo Moniz nem mutogat senkire. A Fradi trénere a Videoton elleni vereség után kijelentette, csapata még nem tart ott, hogy az élmezőnyhöz tartozzon. A holland edző ezzel választ adott azoknak, akik még hisznek a Ferencváros nemzetközi kupaszereplésében. Mert bár a hat pontos hátrány öt forduló alatt ledolgozható, Moniz legalább annyira realista, mint amennyire jó edző. Most már csak a szurkolóknak kellene felnőniük az új szemlélethez. Amíg ugyanis a klub folyamatosan a fair-play mellett és a rasszizmus ellen kampányol, addig egy szűkebb, de hangos csoport hétről-hétre több százezres, legutóbb pedig milliós büntetést provokált ki a bekiabálásaival. Ami a legszomorúbb, hogy a Videoton elleni rangadó alatt az értelmetlen pénzköltést a helyi műsorközlő néhány szerencsétlen, a fehérváriakra nézve sértő mondattal nemhogy fékezte volna, hanem felgyorsította. A fegyelmi bizottság mindenesetre bírja a tempót, a legújabb tétel másfél millió és egy zárt kapus meccs, utóbbi büntetés egy hónapra felfüggesztve. Mit is mondott Moniz néhány héttel ezelőtt? Akkor is lehívná a csapatát a pályáról, ha a saját szurkolói lépnék át azt a bizonyos határt. Nem kellene megvárni...

És akkor egy kuriózum a végére. Nem tudom, máshol megtörtént-e, gyanítom, hogy ebben a műfajban úttörők vagyunk. Ugyanakkor kétlem, hogy lesznek bárhol is követői az esetnek. Davide Lanzafame és Leandro Martínez magánszáma a Pécs-Honvéd meccsen magában hordozta a túláradó futballszeretetet, az egoizmust, és a mérhetetlen amatörizmust. Tizenegyest rúgni elismerés, bizalom, abból gólt szerezni dicsőség, ám ha ennek hiszti, sértődöttség, két sárga és egy piros lap az ára, az már nem biztos, hogy megéri. A kiállításnak ezúttal nem volt pontokban mérhető következménye, ráadásul az edző, Marco Rossi magára vállalta a felelősséget. Jót derülhetnénk az egészen, mint ahogyan a találkozó végén nyilatkozó kispesti kapus, Kemenes Szabolcs ezt meg is tette, ám a két futballista nagyjelenete ennél azért messzebbre mutat. Ha három olasz (Lanzafame, Martínez, Rossi) ennyire nem érti meg egymást, akkor milyen lehet egy valódi vita a Honvéd öltözőjében, ahol nap mint nap tíz nemzet fiai találkoznak? Nagyjából olyan, mint az április volt. Bolondos és kiszámíthatatlan...

OTP Bank Liga 2012-2013
A 25. forduló eredményei
KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO-EGRI FC 3-1 (3-1)
Kecskemét, 1726 néző. Vezette: Radványi Ádám (Tóth II Vencel, Szpisják Zsolt)
KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Varga R. (Hullám, 56.) – Forró, Vukaszovics, Szavics (Diaz, 73.), Mohl (Pekár, 57.) - Rajczi, Burgos.  Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Borszéki, Koszó, Diaz, Hullám, Joszeliani, Pekár, Balázs Zs.
Eger: Sztankó - Balog Zs. (Zvara, 9.), Mecsinovics, Koné - Koós, Rakovics (Szabó B., 41.), Farkas Á., Albert, Buacs, - Németh N., Horváth Z. (Lasimant, 64.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Palásthy D., Lasimant, Pavicsevics, Zvara, Palásthy N., Szabó B.
Gólszerző: Rakovics (6., öngól), Mohl (22.), Rajczi (26.),  ill. Zvara (34.)
Sárga lap: Vaskó (67.)
 
GYŐRI ETO-MVM PAKS 3-4 (3-0)
ETO Park, 3500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Takács Gábor)
Győr: Sztevanovics – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai (Dudás, 82.), Kamber, Trajkovics (Pilibaitis, 73.) - Varga R., Strestík (Andrics, 54.), Kink. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Djordjevics, Andrics, Dinjar, Koltai, Dudás, Pilibaitis.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Kovács G., Éger, Szabó J. – Heffler N. (Bartha, 21.), Fiola, Lázok (Könyves, 71.), Sifter, Báló (Eppel, 65.) - Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Németh G., Eppel, Hahn, Könyves, Mészáros I., Bartha, Pap.
Gólszerző: Völgyi (9.), Strestík (30.), Kamber (39.), ill. Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)
Sárga lap: Kamber (59.), Dudás (85.), ill. Szabó J. (34.), Sifter (37.), Tököli (59.), Fiola (63.), Lázok (67.), Éger (70.)
 
MTK BUDAPEST-DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1300 néző. Vezette: Vad II István (Lémon Oszkár, Aradi József)
MTK: Groppioni – Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass (Pölöskei Zs., 86.), Vadnai, Kanta J., Zsidai, Ladányi (Bese, 80.)–  Tischler (Balajti, 56.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Scheilinger, Nagy T., Poór, Pölöskei Zs., Rácz, Balajti, Bese.
DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Gallardo, Takács P., Elek (Tisza, 46.), Fernando - Rudolf (Luque, 72.), Seydi (Bacsa, 57.). Vezetőedző: Kovac Zoltán. Cserepad: Ambrusics, Nagy T., Vadász, Luque, Bacsa, Tisza.
Gólszerző: Vass (41.), Balajti (86.)
Sárga lap: Tischler (51.), Zsidai (60.), ill. Takács P. (62.), Hanek (66.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-SZOMBATHELYI HALADÁS 3-2 (2-1)
Kaposvár, 1400 néző. Vezette: Németh Ádám, (Bozó Zoltán, Kelemen Attila)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Hegedűs, Kovács O., Jánvári - Thian, Pedro, Oláh (Horváth T., 80., Vrucina, 87.), Safarics, Balázs B. – Waltner (Addo, 65.).  Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Posza, Horváth T., Zámbó, Bőle, Addo, Vrucina, Haruna.
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Farkas M., 60.) – Ugrai, Simon Á. (Schimmer, 46.), Radó, Iszlai, Németh M. (Gyurján, 61.) - Andorka. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Farkas M., Schimmer, Gyurján, Jagodics, Szakály A..
Gólszerző: Hegedűs D. (33.), Oláh (45., 60., 11-esből), ill. Andorka (45.), Ugrai (90.)
Sárga lap: Pedro (16.), Okuka (30.), ill. Tóth P. (36.), Devecseri (59.), Gyurján (70.), Farkas M. (85.)
Piros lap: Pedro (29., második sárga lap)
 
LOMBARD PÁPA-ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Perutz Stadion, 2000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Szalai Dániel, ifj. Varga Gábor)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 53.), Dlusztus, Rodenbücher, Németh M. – Quintero, Tajthy, Tóth B. (Maróti, 37.), Szabó O. (Arszics, 66.), Griffiths  - Marics. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Cserepad: Nacsa, Présinger, Tóth G., Jaszarevics, Arszics, Maróti, Király, Lagator.
Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Simon K., Balogh B., Vasziljevics, Christ (Eninful, 90.), Remili (Lázár B., 46.) – Kabát. Megbízott edző: Marc Leliévre. Cserepad: Horváth T., Mihajlovics, Pollák, Eninful, Lázár B., Erős R.
Gólszerző: Antón (80.)
Sárga lap: Griffiths (19.), ill. Lázár B. (76.)
Piros lap: Griffiths (67., második sárga lap)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-FGSZ SIÓFOK 4-1 (3-0)
Debrecen, 3000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kispál Róbert, Márkus Tamás)
DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Simac, 46.), Máté P., Mészáros N., Korhut – Czvitkovics, Ramos, Bouadla, Ferenczi J. (Kulcsár T., 63.) – Coulibaly, Sidibe (Dombi, 75.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Polekszics, Simac, Szűcs, Dombi, Spitzmüller, Szécsi, Kulcsár T.
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fodor (Nyári, 46.) – Pál Sz. (Menyhárt, 57.), Kecskés, Melczer V., Nagy T. (Kiss M., 81.), Gál - Dajics. Vezetőedző: Horváth Károly. Cserepad: Heinrich, Kiss Z., Nyári, Kiss M., Menyhárt, Máté, Horváth B.
Gólszerző: Sidibe (2.), Coulibaly (25., 44., 53.), ill. Verpecz (46., öngól)
Sárga lap: Coulibaly (89.), ill. Gál (78.)
 
FERENCVÁROS-VIDEOTON FC 0-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 10128 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szpisják Zsolt)
FTC: Jova – Somalia, Besics, Gyömbér (Klein, 87.), Bönig – Jenner, Csukics (Alempijevics, 46.), Leonardo, Józsi, Aborah (Orosz, 90.) - Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz. Cserepad: Kunsági, Klein, Sváb, Martinus, Alempijevics, Orosz.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Juhász, Vinícius, Szolnoki – Gomes, Kovács I., Mitrovics, Gyurcsó (Stopira, 85.) – Torghelle (Nikolics N., 76.), Alvarez (Paraiba, 59.). Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Caneira, Stopira, Szekeres, Paraiba, Tóth B., Nikolics N., Zsótér.
Gólszerző: Torghelle (1.)
Sárga lap: Aborah (79.), ill. Alvarez (10.), Torghelle (66.), Juhász (68.), Szolnoki (79.), Böde (70.), Leonardo (78.)
Piros lap: Jenner (90.)
 
PÉCSI MFC-MATIAS-BUDAPEST HONVÉD 0-3 (0-1)
Pécs, 1000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
PMFC: Dibusz – Lázár P., Lantos (Gaál, 63.), Balogh B., Uzoma - Nagy O. (Beke, 74.), Koller (Szatmári L., 60.), Akassou, Wittrédi - Grumics, Simon A. Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Sánta, Gaál, Krejci, Beke, Horváth A., Márkvárt, Szatmári L.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Tandia, Baráth - Nagy G., Zsivanovics, Vécsei (Ikenne-King, 78.) - Tchami (Hidi, 55.), Lanzafame, Martínez (Diaby, 65.). Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Szemerédi, Hidi, Ikenne-King, Ivancsics, Bobál G., Holender, Diaby.
Gólszerző: Lanzafame (20.), Martínez (52., 11-esből, 57.)
Sárga lap: Lázár P. (31.), ill. Tandia (25.), Lanzafame (37.), Martínez (51.)
Piros lap: Lanzafame (51., második sárga lap)
MESTERI MONDATOK
A 25. forduló után
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Ricardo Moniz (Ferencváros): ,,Jelen pillanatban sajnos még nem tartunk ott, hogy versenyben legyünk az Európa Ligás helyekért".
José Gomes (Videoton): ,,Fontos volt, hogy megmutassuk az igazi arcunkat, ez most sikerült".
Lőrincz Emil (PMFC): ,,Rettentő rosszul játszottunk, megalázó vereséget szenvedtünk. Ilyenkor az edző nagyon szégyelli magát".
Marco Rossi (Honvéd): ,,Én hibáztam, nem volt kijelölve a 11-es rúgó, ettől függetlenül nem történhetett volna, meg az, ami megtörtént, de hangsúlyozom, én hibáztam".
Pintér Attila (Győr): ,,Nem szeretnék más véleményt mondani, mert azért volt más körülmény is, azt gondolom".
Tomiszlav Szivics (Paks): ,,A szünetben az öltözőben dicsértem a fiúkat, és ők csak nézték, hogy mi van velem".
Horváth Ferenc (Kecskemét): ,,Olyan volt ez a meccs, mint az a bizonyos csoki, csúnya de finom".
Mészáros Ferenc (Eger): ,,Ilyen ínséges időkben az ember ráfanyalodik a cukros kenyérre, sokan nem is a posztjukon játszottak".
Zsivóczky Gyula (Pápa): ,,Komolyan mondom, ez már a vicc kategória, nem tudom ezt már hová tenni".
Marc Leliévre (Újpest): ,,A Pápa nagyon jól játszott és nem hagyott számunkra területet, lehetsz te a Barcelona is, így nem tudod azt a játékot játszani, amit előre elterveztél".
Prukner László (Kaposvár): ,,Nem volt fontos a szép játék, nem volt fontos az, hogy közönségszórakoztatóak legyünk, a három pont volt mindennél lényegesebb".
Horváth Károly (Siófok): ,,Azt szokták mondani, hogy egy góllal is lehet nyerni, csak nem a mai mérkőzésen..."
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu
OTP Bank Liga 2012-2013
A bajnokság állása
  1. Győri ETO FC 25 17 7 3 50-28 +22 52
  2. Videoton FC 25 13 6 6 41-18 +23 45
  3. MTK Budapest 25 13 6 6 39-24 +15 45
  4. Debreceni VSC-Teva 25 12 3 10 37-25 +12 39
  5. Budapest Honvéd 25 11 6 8 38-33 +5 39
  6. Ferencváros 25 10 9 6 41-30 +11 39
  7. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 25 10 7 8 35-33 +2 37
  8. Újpest FC 25 9 8 8 34-34 0 35
  9. MVM Paks 25 8 11 6 38-30 +8 35
10. Szombathelyi Haladás 25 8 9 8 29-24 +5 33
11. Kaposvári Rákóczi 25 9 5 11 29-31 -2 32
12. Diósgyőri VTK 25 8 8 9 23-31 -8 32
13. Pécsi MFC-Matias 25 7 7 11 26-37 -11 28
14. Lombard Pápa 25 6 6 13 18-39 -21 24
15. FGSZ Siófok 25 4 4 17 26-56 -30 16
16. Egri FC 25 3 6 16 19-50 -31 15
OTP Bank Liga 2012-2013
A góllövőlista állása
15 gólos: ADAMO COULIBALY (Debrecen)
14 gólos: BÖDE DÁNIEL (Ferencváros)
13 gólos: KABÁT PÉTER (Újpest)
12 gólos: Varga Roland (Győr)
11 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gólos: Délczeg Gergely (Honvéd)
8 gólos: Lázok János (Paks), Koltai Tamás (Győr), Németh Norbert (Eger), Goran Marics (Pápa), Ibrahima Sidibe (Debrecen), Djordje Kamber (Győr), Kanta József (MTK)
7 gólos: Simon Attila (Paks), Oláh Lóránt (Kaposvár), Tischler Patrik (MTK)
6 gólos: Tisza Tibor (Diósgyőr), Kenesei Krisztián (Haladás), Francis Litsingi (Kecskemét), Csiki Norbert (MTK), Melczer Vilmos (Siófok), Tököli Attila (Paks), Nikola Trajkovics (Győr), Dusan Vasziljevics (Újpest)
5 gólos: Halmosi Péter (Haladás), Andorka Péter (Haladás), Wittrédi Dávid (PMFC), Pál Szabolcs (Siófok), Iszlai Bence (Haladás), Nikola Mitrovics (Videoton), Józsi György (Ferencváros), Rok Kronaveter (Győr), Miroszlav Grumics (PMFC), Waltner Róbert (Kaposvár)
4 gólos: Julian Jenner (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton), Bruno Moraes (Újpest), Rafael Burgos (Kecskemét), L'Imam Seydi (Diósgyőr), Vécsei Bálint (Honvéd), Jose Luque (Diósgyőr), Bajzát Péter (PMFC), Filipe Oliveira (Videoton), Vernes Richárd (Honvéd), Torghelle Sándor (Videoton), Jusuf Dajics (Siófok), Eppel Márton (Paks), Könyves Norbert (MTK, Paks)
3 gólos: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Szakály Péter (Debrecen), Balázs Benjámin (Kaposvár), Kulcsár Tamás (Debrecen), Mouhamadou Seye (Pápa), Kovács István (Videoton), Vass Patrik (MTK), Milan Perics (Ferencváros), Fernando (Diósgyőr), Souleymane Diaby (Honvéd), Somalia (Ferencváros), Solomon Okoronkwo (PMFC), Hídvégi Sándor (MTK), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Radó András (Haladás), Christian Tchami (Honvéd), Máté János (Ferencváros, Siófok), Mohl Dávid (Kecskemét), Leandro Martínez (Honvéd), Eugene Salami (Kecskemét), Ugrai Roland (Haladás), Völgyi Dániel (Győr), Balázs Zsolt (Kecskemét)
2 gólos: Yadin Zaris (Újpest), Sós Márkó (Kecskemét), Remili Mohamed (Újpest), Maróti Béla (Pápa), Bojan Vrucina (Kaposvár), Szekeres Adrián (Videoton), Zámbó Bence (Kaposvár), Nyári Tibor (Siófok), Aleksandar Alempijevics (Ferencváros), Jorginho (Kecskemét), Vladan Csukics (Ferencváros), Jammeh Haruna (Kaposvár), Zoran Zeljkovics (PMFC), Nemanja Andrics (Győr), Rafe Wolfe (MTK), Mustapha Diallo (Kaposvár), Pekár László (Kecskemét), Boris Zsivanovics (Honvéd), Jiri Krejci (PMFC), Pölöskei Péter (Debrecen), Horváth Zoltán (Eger), Éger László (Paks), Andrej Causic (PMFC), Koós Gábor (Eger), Farkas Ádám (Eger), Tímár Krisztián (Siófok), Simon Attila (PMFC), Balajti Ádám (MTK), Chema Antón (Újpest), Marek Strestik (Győr), Davide Lanzafame (Honvéd), Gyömbér Gábor (Ferencváros)
1 gólos: Balogh Balázs (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Kulcsár Dávid (Paks), Youssef Sekour (Pápa), Yannick Mbengono (Debrecen), Edison Tarabai (Kecskemét), Alvaro Brachi (Videoton), Gohér Gergő (Diósgyőr), Baráth Botond (Honvéd), Ivancsics Gellért (Honvéd), Bódi Ádám (Debrecen), Haraszti Zsolt (Videoton), Sipos Norbert (Siófok), Nagy Dániel (Haladás), Vaskó Tamás (Kecskemét), Albert Ádám (Eger), Dieng Abass (Honvéd), Szasa Dobrics (Eger), Souleymane Tandia (Honvéd), Nikházi Márk (MTK), Elek Ákos (Diósgyőr), Dusan Pavlov (Eger), Kalász Milán (Haladás), Renato Neto (Videoton), Simon Krisztián (Újpest), Szűcs István (Debrecen), Kovács Olivér (Kaposvár), Sándor György (Videoton), Pölöskei Zsolt (MTK), Forró Gyula (Kecskemét), Kiss Tamás (Paks), Stanley Aborah (Ferencváros), Joze Benko (Pápa), Bavon Tshibuabua (Újpest), Andrei Ionescu (Ferencváros), Alekszandar Ignjatovics (Honvéd), Martin Klein (Ferencváros), Jeff Silva (Diósgyőr), Rezes László (Debrecen), Nagy Tamás (Siófok), Orosz Márk (Ferencváros), Zamostny Balázs (Siófok), Horváth Tamás (Kaposvár), Vermes Krisztián (Újpest), Heffler Norbert (Paks), Dudás Ádám (Győr), Patvaros Zsolt (Kecskemét), Mihai Dina (Győr), Tarmo Kink (Győr), Drissa Diarra (Honvéd), Ladányi Tibor (MTK), Kiss Máté (Siófok), Vayer Gábor (Paks), Igor Pisanjuk (Eger), Sipeki István (Paks), Vladan Szavics (Kecskemét), Marshal Johnson (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Tóth Bence (Lombard), Lázár Pál (PMFC), Tóth Balázs (Videoton), Selim Bouadla (Debrecen), Arturo Álvarez (Videoton), Vítor Leonardo (Ferencváros), Mogyorósi József (Kecskemét), Pap Roland (Paks), Marco Caneira (Videoton), Fehér Zsolt (Siófok), Georges Griffiths (Pápa), Hegedűs Dávid (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Bartha László (Paks), Zvara Dávid (Eger)
Öngól: Naim Aarab (Újpest, 2), Alessandro Iandoli (Újpest), Aleksandar Jovanovics (Ferencváros), Petr Knakal (Eger, 2), Korhut Mihály (Debrecen), Rajos Gábor (Haladás), Vaskó Tamás (Kecskemét), Dajan Simac (Debrecen), Aleksandar Ignjatovics (Honvéd), Szavo Rakovics (Eger), Verpecz István (Debrecen)
OTP Bank Liga 2012-2013
A 26. forduló programja
Dátum Párosítás Időpont
2013.05.03., péntek Videoton FC-MTK Budapest 17.00 (Sport2)
2013.05.03., péntek Szombathelyi Haladás-Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano- 19.00 (Sport1)
2013.05.04., szombat Diósgyőri VTK-Debreceni VSC-Teva 14.00 (M1)
2013.05.04., szombat Budapest Honvéd-Lombard Pápa 16.00 (Sport1)
2013.05.04., szombat FGSZ Siófok-Kaposvári Rákóczi- 16.00
2013.05.04., szombat Egri FC-Pécsi MFC-Matias 18.30 (Sport1)
2013.05.05., vasárnap Újpest FC-Győri ETO 16.30 (M1)
2013.05.05., vasárnap MVM Paks-Ferencváros 18.30 (Sport2)