FIFA

Sportdöntőbírósághoz fordulhat a Blatterék által kitett végrehajtó bizottsági tag

  • MTI

Akár a nemzetközi Sportdöntőbíróságig (CAS) is elmegy igazának bizonyításáért Vernon Manilal Fernando, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának Srí Lanka-i tagja, akit kedden etikátlan magatartás miatt nyolcéves eltiltással sújtott a szervezet.

A FIFA közleménye szerint azért büntették meg a sportvezetőt, mert "az etikai kódex számos előírását megszegte". A bizottsági tag ügyvédei szerdán közölték: védencüket nem tájékoztatták arról, hogy pontosan mi a vétke, ezért végső esetben a CAS-hoz fordul jogorvoslatért.

Fernando 2011-ben lett a végrehajtó bizottság tagja, s közeli bizalmasa volt Mohamed bin Hammamnak, az ázsiai konföderáció (AFC) egykori elnökének, akit a FIFA korábban életre szóló eltiltással büntetett, mert bizonyítottnak látta, hogy részt vett egy 2011-es megvesztegetési botrányban.

Kedden a korábban sikkasztással megvádolt brazil Joao Havelange - a FIFA egykori vezetője - lemondott a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöki posztjáról, megelőzve, hogy május végén, a Mauritiuson sorra kerülő kongresszuson fosszák meg a poszttól.