Jégkorong

Megnyílhat az út a Docler Budapest előtt az EBEL-be

A Medvescak Zagreb jövőre a kontinentális ligában, a KHL-ben, míg a Pöstyén a Szlovák Extraligában indul, vagyis nőtt az esély arra, hogy a Docler Budapest a következő szezonban az EBEL-ben indulhasson.

A Docler hivatalos honlapja szerint szó esett a Jesenice visszatéréséről - akár zágrábi farmcsapatként -, ám a szlovén csapat korábban azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem gondolkoznak a visszatérésben, legfeljebb az Inter-National-League-t céloznák meg a következő szezonban. S bár komoly törekvése az osztrák vezetésnek, hogy az egykori EBEL-résztvevőt visszahozzák a ligába, kétségtelen, hogy az elmúlt évek pénzügyi problémái nem vetettek túl jó fényt a szlovén csapatra - az pedig vitathatatlan, hogy Budapest adottságaihoz jóval kedvezőbbek Jesenicéhez képest.

A dabdocler.hu azt írja, több klub is jelezte, mellettük állnak a csatlakozás kérdésében. A liga csapata a májusi ligaülésen döntenek a kérdésben. A vezetés céljai változatlanok, az EBEL-be vágyó fiatal tehetségekkel teletűzdelt, légiósokkal és tapasztalt magyar játékosokkal megerősített, ütőképes, bajnoki címre is esélyes dunaújvárosi csapatot szeretne indítani a szakvezetés a MOL Ligában. Emellett pedig Docler Budapest néven az EBEL-ben indulna egy teljesen profi alapokra építkező csapat, amelyben komoly múlttal rendelkező játékosok alkotnák a magot. Köréjük pedig a már korábban felvázolt elképzelések alapján (a Dab.Docler játékosai, külföldön légióskodó magyarok, magyar gyökerekkel rendelkező észak-amerikai játékosok és tehetséges fiatalok) lehetne felépíteni egy versenyképes gárdát, amely az EBEL-ben is megállná a helyét.