NB I

Nem áll ki az Eger a Pécs ellen

  • MTI

Az Eger labdarúgói keddi megbeszélésükön úgy döntöttek, hogy nem állnak ki szombaton a Pécs elleni OTP Bank Liga-mérkőzésre, mivel továbbra sem kaptak fizetést.

A Heves megyei csapat futballistái a Szentmarjay Tibor városi stadionban beszélték meg a kialakult helyzetet. Az egyeztetésen hiába várták, a klubvezetés részéről senki sem tájékoztatta őket arról, hogy mikor kapják meg elmaradt bérüket, illetve mi lesz a további sorsa az egyesületnek. A játékosok ezért határoztak úgy, hogy "beszüntetik a munkát", s ha nem változnak a dolgok, a bajnokin sem lépnek pályára.

"Tizenegy évvel ezelőtt, az akkor NB I/B-ben szereplő csapat a szponzori problémák miatt szűnt meg, hasonló volt a helyzet" - mondta Katona Attila, az Egri FC játékosa. Hozzátette, az a legrosszabb, hogy senki nem mond nekik semmit, a klubnak nincs vezetője, pedig a futballisták válaszokat várnak a feltett kérdésekre.

A múlt héten még úgy tűnt, hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont az Egri FC munkatársainak, végül a csapat játékosait és szakmai stábját az önkormányzat nem büntette azzal, hogy megtiltja az edzéslehetőséget. A játékosok ugyanakkor úgy döntöttek, nem tréningeznek, amíg nem tisztázódik a helyzet.

Mészáros Ferenc, az Egri FC vezetőedzője szerint az kedvező fordulat, hogy nem kell költözniük, de hozzátette, ettől még nem került pénz a labdarúgók számlájára.

A csőd közeli helyzetben lévő klub tulajdonosai a magyar szövetséghez (MLSZ) fordultak segítségért: a bajnokság befejezéséhez, a fennálló tartozások rendezésére kértek gyorssegélyt, az MTI információi szerint erre kedd délutánig még nem érkezett válasz.