NBA

Életben maradtak a kiesés szélére került csapatok

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 10. játéknapján két csapat is megmenekült a kieséstől. A Brooklyn Nets hazai pályán harcolta ki a hatodik mérkőzést, míg a Houston egy szoros találkozón kerülte el a söprést. Az Atlanta Hawks hozta a második hazai mérkőzését, így kiegyenlítette a párharcot a Pacersszel szemben.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 105-103

Zsinórban harmadszor is 100 pont fölé jutottak a csapatok a Rockets-Thunder párharcban, és ezúttal már a Houstonnak kedvezett a pontzápor, igaz a szurkolók az utolsó másodpercekig rághatták a körmeiket. Mint az előző két mérkőzésen is, a Thunder ezúttal is vezetett a negyedik negyedben, azonban most a szerencse is hozzájuk pártolt, hiszen Serge Ibaka utolsó dobásával elvétette a kosarat, így a Thunder nem tudott kiegyenlíteni a végjátéknál.

Serge Ibaka (előtérben) a hajrában hibázott, így egyenlítés helyett kikapott a Thunder

Chandler Parsons 27, Patrick Beverley további 16 pontot hozott a hazaiak konyhájára, akik Jeremy Lin nélkül játszottak. Kevin Durant 38 pontot gyűjtött össze a találkozón, de a második meccsen Russell Westbrook nélkül már nem tudott nyerni a tavalyi nyugati bajnok. A Houston így megmenekült a söprés szégyenétől, utoljára 1996-ban estek ki 4-0-s összesítéssel a Rakéták. A párharc szerdán Oklahoma Cityben folytatódik.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-1 a Thunder javára.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 110-91

A Brooklyn nem szeretett volna csalódást keltően búcsúzni a hazai közönségtől, és az ötödik meccsen ismét meg tudták oldani a Chicago Bulls jelentette rejtélyt Brook Lopezék. Lopez 28 ponttal és 10 lepattanóval, Deron Williams pedig 23 ponttal és 10 assziszttal dupla-duplázott a hazaiak részéről, és végül sima győzelmet arattak az ötödik meccsen.

Pár nappal a háromszori hosszabbításos vereséget követően tehát bosszút állt a Nets, mely ezúttal nem engedte vissza a mérkőzésbe az ellenfelet. Az utolsó perceket 15-1-re nyerték Lopezék. A hatodik mérkőzésre csütörtökön kerül sor, Chicagóban, ahol két szoros meccsen diadalmaskodott a Bulls, de ha ilyen agresszíven játszanak a brooklyniak a folytatásban, könnyen hetedik találkozóra is sor kerülhet a párharcban.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-2 a Bulls javára.

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 102-91

Féltávnál könnyű mérkőzésnek ígérkezett az Atlanta számára a negyedik felvonás, hiszen 17 pontos előnyre tettek szert két negyed után a hazaiak. Josh Smith igazi vezéregyénisége volt a csapatnak pontszerzésben, de a második félidőben már a védekezésével hívta fel magára a figyelmet, Paul George életét keserítette meg.

Smith végül pályafutása legjobb playoff-mérkőzését játszotta le 29 ponttal, míg George-nak csak 21-et engedett, igaz a Pacers-játékosa a pontjainak többségét kiszorított helyzetből szerezte. Az Atlanta kiegyenlítette a párharcot, ami szerdán folytatódik majd Indianapolisban.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-2-es döntetlen.

NBA rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 110-91
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 102-91
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 105-103