Serie A

Torino továbbra is fekete-fehér - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A Napoli győzelme miatt már szombat este biztossá vált, hogy nem a legnagyobb riválisa ellen lehet bajnok a Juventus. Antonio Conte csapata így is komolyan vette a Torino elleni derbit, hisz a szurkolók számára ez az év mérkőzése. A címvédő 2-0-ra győzött, a Juventus így egyetlen pontra került az újabb scudettótól. A második helyért küzdő Milan Pazzini két gyors góljának köszönhetően verte a Cataniát, miközben az Internél - a Palermo elleni vereség mellett - Javier Zanetti sérülése miatt szomorkodnak. Lapszemle.

„Torino é bianconera” azaz „Torino fekete-fehér” - hirdette vasárnap este internetes oldalán a Juventus.  A hétfőn megjelent Tuttosport sem fogta vissza magát a címet illetően: „Extázisban a Juve” - írta óriási betűkkel Conte csapatának 2-0-s győzelmét követően a torinói sportnapilap. 

„Il gol più importante da quando sono alla Juve” vagyis „Ez volt a legfontosabb gólom, amióta a Juventusnál vagyok” - mondta a lefújást követően a meccs első találatát szerző Arturo Vidal, aki sorozatban a harmadik bajnokiján volt eredményes. „Tökéletesen felkészültünk az ellenfélből, hisz az volt a célunk, hogy a derbi után bajnoki címet ünnepelhetünk. Ez a Napoli miatt nem jött össze, de nincs baj, hisz remek érzés megnyerni egy ilyen fontos meccset. Főleg egy ennyire fárasztó idény végén. Ne gondolja senki, hogy ez egy könnyű találkozó volt, a Toro nagyon megnehezítette a dolgunkat. Mi azonban minden egyes részletre kiterjedő elemzést készítettünk a riválisról, szóval tudtuk mire számítsunk” - nyilatkozta Antonio Conte.

Bármilyen meglepő, de a vezetőedző eredményesebben teljesít most, mint a veretlenül bajnokságot nyerő csapatával az előző szezonban. Az Öreg Hölgy legutóbb 23 győzelemmel lett első, most 25-nél tart, és a csak két góllal lőtt kevesebbet, mint tavaly 38 forduló után. A városi derbin 1995 áprilisa óta nyeretlen Torinónál persze bosszúsak az újabb vereség miatt. Alessio Cerci egy elmaradt büntetőt kért számon a játékvezetően, Riccardo Meggiorini pedig magyarázkodni volt kénytelen, mert elterjedt a pletyka, hogy a meccs közben rasszista szavakkal hergelte Paul Pogbát. A francia játékos egyébként 6,5-es osztályzatot kapott a La Gazzetta dello Sporttól, így ő lett a mezőny legjobbja.

A Milan-Catania bajnokin nem volt ennyi feszültség, igaz, Giampaolo Pazzini gondoskodott arról, hogy a meccsen kétszer is előnybe kerülő vendégek ne hagyhassák el győztesen a San Sirót. A Milan támadója három perc alatt duplázott, Mario Balotelli is meglőtte a szokásos gólját (így Milan mezben már 8-nál jár) a hazaiak végül 4-2-re nyertek.

Javier Zanetti és az Inter nem zárt ennyire szép vasárnapot, a milánói fekete-kékek ugyanis kikaptak a bentmaradásért küzdő Palermo otthonában. Ráadásul elveszítették kapitányukat, az argentin Achilles-ín szakadást szenvedett. „Veszélyben Zanetti további pályafutása” - írta hétfői címlapján a Corriere dello Sport. Ami biztos, ebben az idényben nem láthatjuk többet a 39 éves játékost. A Palermo meg alaposan rákapcsolt, a szicíliai csapat már öt kör óta veretlen, és feljött a 17. helyre.

Zárásként jegyezzük meg, hogy az emlékezetes „verekedés” óta először találkozott egymással Delio Rossi, a Sampdoria jelenlegi edzője és volt játékosa Adem Ljajic. A Fiorentina szerb támadója gólt is szerzett a Samp otthonában 3-0-ra megnyert mérkőzésen, majd gólöröme közben egy félreérthetetlen mozdulattal üzent Rossinak. A fiatal játékos nem csak a stadiont, hanem volt edzőjét is csendre intette az ünneplés közben.