Férfi kézilabda BL

Megdöbbentő! A Veszprémet sújtó bírói hibák egy helyen - videó

megosztom

Mint ismert, a THW Kiel együttese szombaton 29-28-as győzelmet aratott a Veszprém Arénában a magyar bajnok felett, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A mérkőzés után a veszprémi részről több játékos is kifogásolta a dán játékvezetői páros tevékenységét, a Magyar Kézilabda Szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben. Az alábbi videón egy csokorban láthatjuk a Veszprém ellen hozott téves bírói ítéleteket.

Továbbra is forrnak az indulatok a szombaton megrendezett férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója miatt. Az MKB Veszprém igen kedvező helyzetből várhatta hazai pályán a második mérkőzést, hiszen az első találkozón csupán egygólos vereséget szenvedett.

A találkozó nagy részében a dán játékvezetői páros a vendégek felé húzott - állítják a veszprémi drukkerek, akik több nemzetközi fórumon is részlehajló játékvezetést emlegetnek, és megkérdőjelezik az EHF pártatlanságát. 

A szombati összecsapás után a Hathárom Tv-nek nyilatkozó Gulyás Péter úgy fogalmazott, hogy "a hazai pálya nem is volt olyan hazai", míg a korábban öt évig a veszprémieket erősítő,de már a Kiel csapatában légióskodó Marko Vujin a bíráskodásra honlapunknak csak annyit mondott: "ez van"...

Az MKB csapatkapitánya, a két meccsen 16 gólt szerző Nagy László a mérkőzés után Twitter-oldalán botrányt emlegetett, majd a Digisport Reggeli Start című hétfő reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy a két mérkőzésen mutatott játékvezetői teljesítmény "szót érdemel".  Nagy mellett Fazekas Nándor is úgy érezte, a bírók a Veszprém ellen fújtak.

Vetési Iván, Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke felkérte az MKSZ Játékvezetői Albizottságát, hogy játékvezetői szempontból vizsgálja meg a mérkőzést, és készítsen elemzést a találkozó bíráskodásáról.

Az alábbi videót a magyar válogatottnál a videóelemzések összeállításában segédkező Remport Csaba állította össze:

 

megosztom