Férfi kézilabda

Jövőre is Veszprémben játszom - Nagy László

Nagy László, az MKB Veszprém világklasszisa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem érdemeltek kiesést a Kiellel szemben a Bajnokok Ligája negyedöntőjében. A jobbátlövő arról is beszélt, nem kereste meg őt a szupercsapatot építő Paris Saint-Germain, és a következő szezonban is a Veszprém játékosa lesz.

Mint ismert, a Veszprém a negyeddöntőben mindkét találkozón óriási küzdelmet vívott a címvédő német Kiel együttesével, és mindkétszer mindössze egy-egy góllal alulmaradva búcsúzott a sorozattól.

"Természetesen ilyenkor az ember nagyon csalódott. Felvetődött bennem az a gondolat, lehet, hogy jobb lett volna tíz góllal kikapni és tudomásul venni, hogy az ellenfél jobb volt és megérdemelten jutott a Final Fourba. Persze így is gratulálunk a Kielnek, mert átvészelték a nehéz pillanatokat, és megfordították mindkét mérkőzést. Ennek ellenére azt gondolom, a két összecsapás után nem lehet szó nélkül elmenni a bírók tevékenysége mellett. Tizenvalahány éve kézilabdázom, sosem foglalkoztam a játékvezetőkkel, mindig magamban, magunkban kerestem a hibát, hogy mit lehetett volna jobban csinálni. Kielben az utolsó tizenkét percből hatot emberhátrányban játszottunk. A veszprémi meccset illetően a videofelvételek alapján tizenhét olyan labda volt, amit mindkét csapatnak meg lehetett volna jogosan ítélni. Ebből a tizenhétből tizennégyet a kieli csapat kapott. Valóban apróságok, ami egy-egy gólnak óriási jelentőséget adhat, és tudjuk, hogy egy-egy gól döntött mindkét mérkőzésen" - fogalmazott Nagy László.

"Meccs közben nem gondolkodunk ezen, a saját teljesítményünkre figyelünk, hogy a maximumot nyújtsuk. Utána böngésztük a statisztikát - például a kieli meccs után -, és találtunk hét-egy elleni kiállítási arányt, nem a javunkra, vagy négy-egyes arányt a hétméteresek megítélésben az ellenfél javára. Ha nem is segítették a bírók az ellenfelet, de ötven-ötben százalékban sem hozták le a meccseket" - folytatta az átlövő.

Nagy a Twitteren is kifakadt a bírók ellen. "Elképesztő két meccsen vagyunk túl a Kiel ellen. Nem ezt érdemeltük. Sajnálom, hogy egy Kielt így kell segíteniük a bíróknak! Botrány EHF" - írta Nagy László a közösségi portálon. A szombati összecsapás után a Hathárom Tv-nek nyilatkozó Gulyás Péter úgy fogalmazott, hogy "a hazai pálya nem is volt olyan hazai", míg a korábban öt évig a veszprémieket erősítő, de már a Kiel csapatában légióskodó Marko Vujin a bíráskodásra honlapunknak csak annyit mondott: "ez van"...

A játékvezetést hivatalosan is vizsgálják, Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke felkérte az MKSZ Játékvezetői Albizottságát, hogy játékvezetői szempontból vizsgálja meg a mérkőzést, és készítsen elemzést arról.

"Nagyon bíztam a csapatban és a továbbjutásunkban, az utolsó percig. Sajnos a végjátéknak hátrányból vágtunk neki, és jelenleg a Kiel ennyiben erősebb a Veszprémnél, hogy a nagy nehezen megszerzett előnyt nem engedte ki a kezéből. A meccs közben úgy éreztem, hogy meg lehet csinálni, meg kell csinálnunk, sajnos nem sikerült."

Nagy szerint a következő szezonra még jobban összekovácsolódik a csapat és nagyobb esélyük lesz a négyes döntő kiharcolására. "A Kiel jelenleg jobb csapat a Veszprémnél, viszont a két mérkőzés alapján nem érdemeltünk kiesést, ezt a mai napig így gondolom. Sajnos ilyen a sport. Biztos vagyok benne, hogy jövőre fel tudjuk venni a versenyt, hiszen idén megszorongattuk a BL-győztest. Jövőre egységesebbek, fejlettebbek leszünk, lesz egy egész nyarunk felkészülni a szezonra, tavaly az olimpia miatt kevés időnk volt egy új csapatszerkezet formálásánál. Optimista vagyok, remélem a sorsolásokkor is nagyobb szerencsénk lesz, és ki tudjuk harcolni a Final Fourt."

Francia sajtóinformációk szerint a Paris Saint-Germain le akarja igazolni Nagy Lászlót, azonban a játékos cáfolta, hogy a nyáron távozik a bakonyiaktól. "Nagyon jól érzem magam Veszprémben, jó a hangulat a csapaton belül, a család is jól érzi magát újra Magyarországon. Konkrét megkeresésről nem tudok, természetesen az újságból értesültem arról, hogy ilyen mendemondák keringenek. Jövőre is Veszprémben játszom."

A teljes interjú alább meghallgatható