Kosárlabda

Hanga Ádám a forduló legjobbja Spanyolországban

  • MTI

A Manresát erősítő Hanga Ádámot spanyol karrierjének csúcsaként a 31. forduló legjobbjává választották meg az ottani kosárlabda-bajnokságban.

A magyar játékos - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - vasárnap 26 percet töltött a pályán a vendég Canarias Tenerife ellen 93-86-ra elvesztett mérkőzésen, amelyen 28 pontján kívül öt lepattanó, négy gólpassz, két labdaszerzés, három dobásblokkolás és kilenc kiharcolt személyi hiba is a neve mellé került.

"Eddigi spanyol karrierem legjobb teljesítményét értem el. Remek érzés, és nagyon fel vagyok dobva, persze az örömöm akkor lenne teljes, ha nyertünk volna" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga Ádám, akinek sereghajtó együttese biztosan búcsúzik a spanyol élvonaltól. A játékos megköszönte a Magyarországról kapott sok bátorítást is.

A 24 éves kosaras hozzátette: először érdemelte ki a forduló legjobbjának (MVP) járó díjat, amelyet hatalmas elismerésnek tart.   

Az ugyancsak válogatott Lóránt Péter, aki az olasz Virtus Romában légióskodik, 11 ponttal járult hozzá az Angelico Biella otthonában aratott 85-78-as diadalhoz.