Serie A

Nehéz városi rangadót nyert a Juventus, Palermóban kapott ki az Inter

Hajrában szerzett találatokkal győzte le a Torinót a Juventus a Serie A 34. fordulójában, miközben a Fiorentina Genovában győzött, a Roma fölényesen verte a Sienát, az Inter pedig vereséget szenvedett Palermóban.

Meglepő módon a meccs nagy részében a Juventus nem tudta akkora nyomás alá helyezni a Torinót, hogy komolyan zavarba tudja hozni. A 12. percben így is jött egy helyzet, Vucinic azonban a kapuval szemben nagyon rosszul lőtt. Kicsivel később már a Bikák kapujába került a labda, Pogba azonban lesen volt.

A francia középpályás az első félóra végén egy fejessel dolgoztatta meg Gillet-t, majd Santana egy távoli lövéssel Buffont a szünet előtt, de összességében eseménytelen volt a meccs.

A fordulás után közvetlenül Pogba szerezhetett volna megint gólt, de a kapufát érintette megpattanó lövése, majd újra hosszas mezőnybeli birkózásba bonyolódtak a csapatok. A Juve továbbra sem volt képes nyomást gyakorolni a Torinóra, ezt Antonio Conte a 74. percben unta meg, ekkor küldte be Vucinic helyett Quagliarellát, Lichtsteiner helyett pedig Cácerest.

Arturo Vidal ünnepel a Juventus-Milan mérkőzésen a Serie A-ban 2013-ban.

Nagy változás ezután sem állt be a játékban, sőt, a 81. percben Cerci beadásánál Jonathas került nagy helyzetbe, de Bonucci megrántotta a mezét, így nem érte el a labdát. Egy jogosnak tűnő tizenegyes elmaradt.

Öt perccel később pedig megszerezte a vezetést a Juventus, Vidal nehéz labdát kapott a tizenhatos előterében, de senki nem zavarta, így mellel átvette, majd szépen kilőtte a jobb alsót. (0-1)

A hosszabbításban Pirlo szabadrúgását követően Marchisio még egyet hozzátett a szegényes gólterméshez, így végül 2-0-ra nyerte a városi rangadót, és tartja 11 pontos előnyét a Napoli előtt a Juventus, amely a következő fordulóban a rivális eredményétől függetlenül is bebiztosíthatja a bajnoki címét.

Eközben az egész tavasszal szenvedő Inter még lejjebb sodródik a tabellán, köszönhetően egyrészt annak, hogy a Palermo vendégeként Ilicic góljának köszönhetően vereséget szenvedett (1-0), másrészt az előző héten az utolsó Pescara ellen botló Roma ezúttal fölényesen, 4-0-ra verte a szintén a kiesés elől menekülő Sienát. A 17. helyért folyó versenyben szintén érdekelt Genoa 1-0-ra győzött a Chievo vendégeként, Tőzsér Dániel a 90. percben állt be a nyertes csapatba.

Palermo-Inter

Roma-Siena

Serie A
34. forduló
Roma-Siena 4-0 (3-0)
gólszerzők: Osvaldo (14., 41., 67.), Lamela (16.)
Sampdoria-Fiorentina 0-3 (0-2)
gólszerzők: Cuadrado (36.), Ljajic (41.), Aquilani (73.)
kiállítva: Gastaldello (80.) - Sampdoria
Parma-Lazio 0-0
kiállítva: Biava (90+2.) - Lazio
Palermo-Inter 1-0 (1-0)
gólszerzők: Ilicic (10.)
Chievo-Genoa 0-1 (0-0)
gólszerző: Borriello (73.)
Torino-Juventus 0-2 (0-0)
gólszerzők: Vidal (86.), Marchisio (90+1.)
kiállítva: Glik (90.) - Torino