Férfi kézilabda BL

Ez botrány - Nagy László a játékvezetésről

Az MKB Veszprém szombaton 29-28-as vereséget szenvedett hazai pályán a címvédő német THW Kiel együttesétől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második mérkőzésén, így kettős vereséggel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. A találkozó után a veszprémi oldalról a szurkolók mellett a játékosok is kifogásolták a dán játékvezetői páros ténykedését, a magyar bajnok csapatkapitánya egyenesen botránynak nevezte a történteket.

Nagy László kifakadt a szoros vereség után / ehfcl.com

"Elképesztő két meccsen vagyunk túl a Kiel ellen. Nem ezt érdemeltük. Sajnálom, hogy egy Kielt így kell segíteniük a bíróknak! Botrány EHF" - kritizálta élesen a bíráskodást és az Európai Kézilabda Szövetséget a Veszprém világklasszis játékosa Twitter-oldalán. 

Nagy László mellett a veszprémi szurkolók is nehezen emésztik meg a látottakat, több nemzetközi fórumon is részlehajló játékvezetést emlegetnek, és megkérdőjelezik az EHF pártatlanságát. 

A szombati összecsapás után a Hathárom Tv-nek nyilatkozó Gulyás Péter úgy fogalmazott, hogy " a hazai pálya nem is volt olyan hazai", míg a korábban öt évig a veszprémieket erősítő,de már a Kiel csapatában légióskodó Marko Vujin a bíráskodásra honlapunknak csak annyit mondott: "ez van"...

A Kiel csapata kettős győzelemmel, 61-59-es összesítéssel lépett tovább a legjobb négy közéA Veszprém eddigi legjobb eredménye a legrangosabb kupában a 2002-es döntőbe kerülés volt. Azóta kétszer sikerült eljutnia a legjobb négy közé (2003, 2006), ötször a nyolc közé (2004, 2005, 2007, 2009, 2010), az utóbbi két kiírásban a 16 közé, míg 2008-ban a 32 közé, ám ez utóbbi évben KEK-trófeával tudott vigasztalódni.

Az elődöntők sorsolását csütörtökön 11 órakor tartják Kölnben. A Final Fourt június 1-jén és 2-án rendezik ugyancsak a német nagyvárosban.