Premier League

Chelsea ismét a dobogón, Lampard egy gólra halhatatlanságtól

A Chelsea magabiztos játékkal 2-0-ra legyőzte a Swansea Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában.

A Chelsea csütörtökön megnyerte az Európa Liga elődöntőjének első, baseli felvonását, ám hazai porondon is fontos meccs várt rá a Ligakupa-diadal óta leengedő Swansea ellen, hiszen a fő cél a Bajnokok Ligáját érő helyezés kiharcolása a Stamford Bridge-en. A találkozót az a Mark Clattenburg vezette, akit az októberi, Manchester United elleni rangadó után rasszizmussal vádoltak meg, de a vizsgálat felmentette a bírót. A 20. percben Ramires megsérült, a brazil szűrő saját lábán hagyta el a pályát, kidőlése nagyon érzékenyen érintené a Kékeket. Ramirest Frank Lampard váltotta, aki 600. meccsén lépett pályára a Chelsea-ben.

A 26. percben Pablo Hernández 16 méterről, laposan lőtt a kapu mellé, a túloldalon Oscar kísérlete kerülte el a kaput. Két perccel később ismét Oscar veszélyeztetett. A 38. percben Oscar jobb oldali szabadrúgását David Luiz fejelte csúnyán a kapu mellé. A 40. percben Lampard távoli löketét ütötte ki a vendégek kapusa, a szöglet után Cahill fejelt kevéssel a bal felső fölé. Nem sokkal később kontrázott a walesi együttes, Michu lőtt mellé.

A szünet előtt megszerezték a vezetést a fölényben futballozó Kékek: Terry, Lampard, Oscar volt a labda útja, a brazil karmester 16 méterről a jobb alsóba tüzelt (1-0). A hosszabbításban Leon Britton buktatta Juan Matát, a tizenegyes mögé Frank Lampard állt és belőtte 201. gólját a Chelsea mezében (2-0). A veterán középpályást már csak egyetlen találat választja el Bobby Tambling klubrekordjától (202).

Az 56. percben Ángel Rangel jobbról, tíz méterről lőtt, Vech szögletre ütötte a labdát. Az 59. percben Demba Ba 14 méterről tüzelt, Vorm hárított. A 64. percben Terry lőtt Vorm kezébe. A 73. percben Mata tízméteres lövése centikkel kerülte el a jobb alsót. A 80. percben Lampardot nem segítette Fortuna, a kapu mellé helyezett. A társak minden labdával a középpályást keresték, de egyelőre várat magára a klubrekord beállítása.

A Chelsea győzelmével visszaelőzte a később pályára lépő Arsenalt, és ismét harmadik. A Hattyúk immár hat meccse nyeretlenek, de a szezon első felében mutatott menetelésüknek köszönhetően így is a középmezőnyben foglalnak helyet.

Premier League, 35. forduló:
Chelsea-Swansea City 2-0 (2-0)
gólszerző: Oscar (43.), Lampard (45+2. - 11-esből)
 
Korábban:
Reading-Queens Park Rangers 0-0
 
Később:
Arsenal-Manchester United 17.00
 
Szombaton játszották:
Newcastle United-FC Liverpool 0-6 (0-2)
Everton-Fulham 1-0 (1-0)
Southampton-West Bromwich Albion 0-3 (0-1)
Stoke City-Norwich City 1-0 (0-0)
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
Manchester City-West Ham United 2-1 (1-0)
 
Hétfőn játsszák:
Aston Villa-Sunderland 21.00