Cselgáncs Eb

Bronzmeccsen a férfiak, hetedikek a nők

  • MTI

A bronzéremért küzdhetnek a férfiak, a nők pedig hetedikként zártak a csapatversenyben is a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A férfi válogatott a vigaszágon a lengyelekkel szállt szembe. Gorjanácz Zsolt (66 kg) ipponnal verte Pawel Zagrodnikot, Ungvári Attila (73) ismét látványos ippongyőzelemmel növelte a hazai előnyt 2-0-ra Piotr Kurkiewicz ellen. Csoknyai László (81) 12 másodperccel a vége előtt még jukóval vezetett, végül azonban ipponnal kikapott Lukasz Blachtól, majd Tóth Krisztián (90) sorsdöntő meccset nyert jukóval Jakub Zarzeczny ellen. Cirjenics Miklós (+90) gyorsan kikapott Maciej Sarnackitól, de ennek már nem volt tétje, a magyarok 4-1-re győztek, és a bronzéremért az ukrán válogatottal találkoznak

A nők ugyancsak a vigaszágon az osztrákokkal szálltak szembe, és 3-2-re kikaptak. Tóth Patrícia (52) két vazaarira kapott ipponnal maradt alul Petra Steinbauerrel szemben, Szabó Katinka (57) egy vazaarival bizonyult rosszabbnak Anna Denggnél, a 16 éves Gercsák Szabina (63) ellen jukóval vezető Kathrin Unterwurzachert viszont lábra fogásért leléptették. Felcsillant a magyarok előtt a remény, ám Baczkó Bernadett jukóval kikapott a Budapesten Eb-bronzérmes Bernadette Graftól. Az utolsó találkozóra (+70) 1-3-nál már csak az a kérdés maradt, hogy képes-e a női válogatott akciót bemutatni a Papp László Arénában, s ez Mészáros Anett révén végre sikerült is. Az Eb egyéni küzdelmeit kihagyó, négyszeres világbajnoki érmes Honvéd-dzsúdós jukót, majd ippont érően vágta földhöz Hedwig Lechenauert, így alakult ki a 3-2-es osztrák győzelem.

"A csapaton sajnos nem segített a győzelmem, a lelkemnek viszont nagyon jót tett" - nyilatkozta a hosszú kihagyás után visszatért Mészáros Anett. Ez a siker erőt kell, hogy adjon a folytatáshoz. Szeretné folytatni a dzsúdót, egyelőre a 78 kilogrammban - tette hozzá a sportoló.