Premier League

Agüero és Touré elintézte a Kalapácsosokat

A Manchester United 2-1-re legyőzte a vendég West Ham Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának nyitómeccsén.

A városi rivális United hétfőn letaszította a trónról a Manchester Cityt, a kékmezesek céljául a folytatásban a második hely megtartása maradt. A West Hamnek nem kell tartania a kieséstől, Sam Allardyce csapata ötmeccses veretlenségi sorozattal érkezett az Etihadbe.

Rögtön az első percben Tévez került ziccerbe, de lesről. A 7. percben szintén az argentin lőtt 19 méterről, Jääskeläinen védett. A 18. percben David Silva balról, 14 méterről suhintott a hosszú alsó mellé. A 22. percben Agüero tíz méterről perdített a jobb kapufára.

A vendégek először a 24. percben veszélyeztettek: szöglet után a kifejelt labdát Diamé tüzelte 21 méterről Joe Hart kezei közé. A 28. percben góllá érett a City fölénye: szépen kijátszott akció végén Nasri bal oldali beadását Agüero az ötös elől vágta a hálóba, a kapus csak beleérni tudott (1-0). Rögtön duplázhatott volna a haza csapat, ám Nasri lövése kijött a kapusról, Zabaleta ismételt, de ez is kijött Jääskeläinenről. A félidő második felében a mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a londoni csapat, de nem tudta megszorongatni a Cityt.

A Polgárok megnyomták a második játékrész elejét, az 53. percben Tévez közeli próbálkozásába Reid lépett bele, majd Nasri lövését fogta Jääskeläinen.

A 69. percben egy bal oldali beadását csípett el Joe Hart. A 72. percben Tévez balról adott be, Nasrinak csak be kellett volna fejeznie, lemaradt a labdáról. A 81. percben Collins a blokkról kipattanó labdát 8 méterről a bal alsó mellé vágta.

Egyenlítés helyett a City eldöntötte a meccset: Yaya Touré jobbról, 17 méterről a jobb felsőbe csavart (2-0). A hosszabbításban Jarvis lövése kijött Hartról, másodszorra fogta a labdát a válogatott kapus. A 94. percben szépítettek a Kalapácsosok, Andy Carroll nyolcméteres lövése Hart kezei alatt és lábai között csorgott be a hálóba (2-1).

A City fölényét a 2-1-es végeredmény nem tükrözte, de a három pontot megszerezte Roberto Mancini együttese, és leszakította magáról az üldözőket.

Premier League, 35. forduló:
Manchester City-West Ham United 2-2 (1-0)
gólszerző: Agüero (27.), Yaya Touré (83.), ill. Carroll (90+4.)
 
Később:
Everton-Fulham 16.00
Southampton-West Bromwich Albion 16.00
Stoke City-Norwich City 16.00
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 16.00
Newcastle United-FC Liverpool 18.30
 
Vasárnap:
Reading-Queens Park Rangers 14.30
Chelsea-Swansea City 16.00
Arsenal-Manchester United 17.00
 
Hétfő:
Aston Villa-Sunderland 21.00