Cselgáncs Eb

A legfiatalabb magyar induló hetedik lett

  • VNA

A péntek délutáni programban csak Gercsák Szabina volt érdekelt a mieink közül a budapesti cselgáncs Eb-n, aki azonban kikapott az izraeli Gerbitől, így hetedikként zárta a napot.

A budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki napjának délutáni programjában már csak egyetlen magyarért, Gercsák Szabináért szurkolhattunk. A miskolciak 16 esztendős tehetsége, Gercsák Szabina ugyanis egy győzelemmel kiharcolta a legjobb nyolc közé kerülést, az orosz Labazina elleni vereség után viszont a vigaszágon folytathatta szereplését. A visszamérkőzésen az izraeli Yarden Gerbi volt az első felnőtt világversenyén szereplő Gercsák ellenfele. A harmadik perc végén a magyar versenyzőt intették meg, ami kicsit meg is zavarta őt, mert a következő másodpercekben eldobta őt ellenfele. A nagyobb bajt megúszta, de egy jukót így is beírtak ellenfelének.

Az utolsó perc elején Gerbi vazarit is dobott Gercsákon, aki ment ugyan a hajrában is, de hiába erőltette a csípődobást, nem sikerült értékelhető akciót elérnie, így kikapott. Ezzel a magyar küldöttség legfiatalabb tagjának számító Gercsák végül a hetedik helyet szerezte meg.