Cselgáncs Eb

Zámbori Bence és Karakas Hedvig is bronzért mehet, győztek a vigaszágon

  • VNA

Szenzációsan kezdte a magyar válogatott a cselgáncs Eb-t, Csernoviczki Éva döntője mellett Zámbori Bence és Karakas Hedvig is éremért léphet tatamira.

A férfi 66 kg-os kategóriában a portugál Sergio Oleinic volt Zámbori Bence ellenfele a vigaszágon. A mérkőzés elején a magyar versenyző volt aktívabb, nem is véletlen, hogy a bírók megintették portugál ellenfelét. Két és fél perccel a vége előtt aztán yukót dobott Zámbori, majd másfél percig tartotta az előnyét, sőt 53 másodperccel a vége előtt ippont is dobott (ma már a harmadikat), így készülhet a bronzmérkőzésre, ahol ellenfele a francia David Larose lesz.

Még Bence mérkőzése alatt kezdődött el a női 57 kg-os súlycsoport vigaszága is, ahol Karakas Hedvig ellenfele a szerb Jovana Rogic volt. A súlyos térdsérülése után visszatérő olimpiai ötödik helyezett magyar judós nagy tempóban kezdett, ellenfelét sorozatban intették meg. Ugyan az utolsó perc előtt Karakas is kapott egy intést, végül nem intésekkel ment tovább a magyar versenyző, hanem azt utolsó másodpercben ippont érően vitte le ellenfelét és győzött. Ezzel a sikerrel pedig ő is Eb-bronzért mérkőzhet az este folyamán, ahol ellenfele az orosz Irina Zabludina lesz.