Átigazolás

Klopp és Watzke sem szeretné, ha Lewandowski a Bayernhez menne

Bár egyre több sajtóhír boronálja össze a Real Madridnak szerdán négy gólt lövő Robert Lewandowskit a Bayern Münchennel, a Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp és a klub általános igazgatója, Hans-Joachim Watzke tagadták, hogy a csatárt el akarnák adni.

Legutóbb a Bayern München nyáron távozó vezetőedzőjének, Jupp Heynckesnek az ügynöke beszélt arról, hogy a lengyel csatár a Bajorokhoz igazol, de ezt a jelek szerint igyekszik megakadályozni a Dortmund.

Robert Lewandowski ünnepli negyedik gólját a Borussia Dortmund-Real Madrid mérkőzésen a Bajnokok Ligájában 2013-ban.

"Nem hiszem, hogy Lewandowski távozna. Mi biztosan nem küldjük el" - mondta Jürgen Klopp vezetőedző a Sky Sportsnak szerdán, miután csapata 4-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a támadó négy találatával.

"Mario (a már biztosan a Bayernhez igazoló Götze - a szerk.) szerződésével ellentétben az övében nincs kivásárlási záradék. Szeretnénk, ha Robert a Dortmundban játszana jövőre, ezért lemondunk az érte kapható összegről is. De először vele kell beszélnünk. Ő az egyik legfontosabb játékosunk, egy remek fickó. Jó a kapcsolatunk vele, a pénz pedig nem számít. Szeretnénk, ha maradna, az én kívánságaim pedig sokszor teljesülnek" - nyilatkozta az ügyről határozottan Hans-Joachim Watzke, a Dortmund általános igazgatója.