Kecskemét

Szavics első helyre teszi a Győr elleni sikert

A Kecskemét fölényesen, 5-2-re győzött a második forduló óta veretlen Győr ellen kedden a labdarúgó OTP Bank Liga márciusban elhalasztott 20. fordulójában. A KTE szerb középpályása, Vladan Szavics a bajnokesélyes elleni sikert az első helyre teszi magyarországi karrierjében.

A 33 éves játékos kedden befogta az NB I-es kecskeméti meccsek ranglistáján Francis Litsingit. "Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen személyes rekordot ünnepelhetek, büszkeséggel tölt el. Azon leszek, hogy minél több mérkőzéssel gyarapíthassam ezt a továbbiakban is. Viccesen fogalmazva, ha másért nem is, ezért már biztosan emlékezni fognak rám Kecskeméten" - fogalmazott Szavics a klub honlapjának.

"Sok emlékezetes meccset játszhattam eddig a KTE színeiben. Mindent mérlegelve viszont ez a siker nálam az első helyre került - mondta a középpályás az ETO elleni diadalról. -  Sok tényező játszik ebben közre, hiszen nem elég, hogy egy hosszú ideje veretlen csapatot győztünk le, ehhez szép futball, öt gól és három gólpasszom párosult. Ezen felül ki kell emelnem a szurkolókat is, akik végig mellettünk álltak és belehajszoltak minket a sikerbe."

"Ahogy játszunk és amilyen formában vagyunk, akár a tavalyi ötödik hely sem lehet megismételhetetlen. Hozzátenném azért, hogyha ez valóban sikerül, az az én szememben bravúr lenne" - tette hozzá a csapatot 2007 óta szolgáló csapatkapitány.