Női Magyar Kupa

Pádár Anita duplájával kupagyőztes az MTK

Nem született meglepetés a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében: az MTK 2-0-ra legyőzte az Astra együttesét. Mindkét gólt Pádár Anita szerezte.

2007 107A kék-fehérek voltak az esélyesek, de az Astra sokáig nagyon jól tartotta magát. Az mlsz.hu beszámolója szerint a gól nélküli első félidő után az MTK egy büntetőből szerzett góllal jutott előnyhöz: Csiszár Henriett kilépett a balösszekötő helyén, az elé kifutó Kovács Klaudia lábai már a büntetőterületen kívül voltak, ám visszanyúlva, „belül” kaszálta el a szőke csatárt. Az okkal megítélt tizenegyest Pádár Anita váltotta gólra, a jobb felső sarokba varrta a labdát.

A gól után nyugodtabban játszott az MTK, s egy védelmi hiba után a 61. percben növelte az előnyét: Szabó Zsuzsanna középre adott labdáját Pádár Anita a védőjével a hátán is megszelídítette, majd félfordulattal a kapuba lőtte. A válogatott rekorderének duplája eldöntötte a mérkőzést, de az Astra becsületesen küzdött az utolsó pillanatig. Legjobb kísérleténél Dombai-Nagy Anett lövését követően Szőcs Réka üggyel-bajjal ütötte szögletre a labdát.

A lefújás után az MTK a harmadik kupagyőzelmét ünnepelhette, 2005 és 2010 után ismét megnyerte a Magyar Kupát. A duplázó Pádár Anita látható boldogsággal mondta a Sport TV mikrofonjába: „Nagyön örülünk a sikernek, a győzelemnek, amelyet elsősorban Vágó Fannynak, sérült játékosunknak ajánlunk. Az első félidőben nem szereztünk gólt, de jól passzoltunk, nem játszottunk rosszul, csak a gól hiányzott. A második félidőben már az sem. Magam különösen boldog vagyok, mert nagyon régen, talán 11 éve voltam legutóbb kupagyőztes.”

„Nem szeretnék maximalistának tűnni, gratulálok a lányoknak. Az eredmény rendben van, ami a játékot illeti, talán a végjátékban többet is kezdeményezhettünk volna. De most az örömé a hely és az idő. Van még tavaszra feladatunk, szeretnénk ismét megnyerni a bajnokságot” - mondta Turtóczky Sándor, az MTK edzője.

„Ez most így alakult, két góllal talán jobb is volt az MTK a mérkőzés képe alapján. Ugyanakkor sokáig jól tartottuk magunkat, azért van némi hiányérzetem, mert néhány kulcsemberemnek nagyon nem ment a játék. Ezért is merem mondani: ezt mi rontottuk el” - fogalmazott Dombó János, az Astra edzője.

Női Magyar Kupa, döntő:
MTK Hungária - Astra-Bíró-Kert FC 2-0 (0-0)
gólszerző: Pádár (53., 62., az elsőt 11-esből)