Cselgáncs Eb

Elkészült a súlycsoportonkénti sorsolás

  • VNA

Szerdán este a budapesti Hotel Arénában tartották meg az idei cselgáncs Európa-bajnokság súlycsoportjainak sorsolását.

Összesen negyvennégy ország 361 judósa került be a jegyzőkönyvbe a 2013-as cselgáncs Európa-bajnokság  sorsolásán. A szerda esti eseményt - amely az európai judo történetében először volt nyitott a média képviselői számára is - egy legendás magyar judós, Nagy Zsuzsanna nyitotta meg, aki az 1991-es prágai Európa-bajnokság aranyérmese, a magyar cselgáncs történetének első női kontinensbajnoka. A mai napig ő tartja az Eb-rekordot is, hiszen ő minden idők legfiatalabb felnőtt Eb-győztese, alig 15 éves és 197 napos volt, amikor nyakába akasztották az aranyérmet.

A sorsolásnál (melyek részletes ágankénti lebontásban az alábbi linken érhetőek el) a világranglista alapján minden súlycsoportban nyolc-nyolc versenyzőt emeltek ki, azokban a súlycsoportokban, viszont amelyekben két magyar induló is van, a mieink külön ágra kerültek, vagyis az egyenes ágon a döntőig nem keresztezhetik egymás útját. Az Európa-bajnokság első napján, csütörtökön 11 órakor kezdődnek el a küzdelmek a Papp László Sportarénában, a hazai szurkolók hét versenyzőért szoríthatnak. Tatamira lép ugyanis Gorjánácz Zsolt, Zámbori Bence, Csernoviczki Éva, Erdélyi Lilla, Maros Barbara, Karakas Hedvig és Szabó Katinka.

A budapesti cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki programja:
Férfiak, 60 kg: (címvédő: Beszlan Mudranov (orosz); magyar induló: –)
Férfiak, 66 kg: (címvédő: Alim Gadanov (orosz); magyar induló: Gorjánácz Zsolt, Honvéd-Kipex; Zámbori Bence, Honvéd-Kipex)
Nők, 48 kg: (címvédő: Alina Dumitru (román); magyar induló: Csernoviczki Éva, Ippon Judo Tatabánya;Erdélyi Lilla, Ippon Judo Tatabánya-Leányvár)
Nők, 52 kg: (címvédő: Andreea Chitu (román); magyar induló: Maros Barbara, KSI SE)
Nők, 57 kg: (címvédő: Telma Monteiro (portugál); magyar induló: Karakas Hedvig, Honvéd-Kipex; Szabó Katinka, Leányvár-Varga Csepp)