Alpesi sí

Kirakták a válogatottból 2007-es világbajnokukat a svájciak

  • VNA

Az utóbbi négy évben rájár a rúd Daniel Albrechtre, a svájciak világbajnokát korábbi súlyos balesete után most kitették a válogatottból is.

Eddig sem volt könnyű dolga Daniel Albrechtnek, most azonban még nehezebb nyár elé néz a korábbi világbajnok svájci síző. A 2007-ben kombinációban vb-címet szerző Albrecht még 2009-ben a kitzbüheli lesikló edzésen szenvedett el emlékezetes balesetet, amelynek a következményeit a mai napig "nyögi". A svájci síző fizikailag felépült ugyan sérüléséből, de az azóta eltelt szezonokban mindössze 13 versenyt tudott teljesíteni a Világkupában.

Daniel Albrecht 2009-es kitzbüheli bukása sokakat elborzasztott - Fotó: AFP

A bukás utáni legjobb Világkupa helyezése egy 21. pozíció volt, amelyet 2010 decemberében ért el a Beaver Creeken rendezett óriás-műlesikló versenyen. A 29 éves síző így nincs könnyű helyzetben és hiábavalónak tűnő próbálkozásait most már a svájci szövetség is megunta, amely most kitette őt a nemzeti csapat keretéből. A 2012/13-as szezon során Albrecht a kanadai Lake Louise-ban szenvedett el egy újabb (térd)sérülést, aminek következtében nem tudott több versenyen indulni. A nemzeti csapatból történő kikerülés ellenére Daniel Albrecht egyelőre szeretné folytatni pályafutását.