Férfi kézilabda BL

Ortega magas szivonalú kézilabdát látott, Gislason visszavágásra készül

Szenzációs mérkőzést játszott az MKB Veszprém a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magyar bajnok már hat góllal is vezetett riválisa otthonában, végül pedig csupán egygólos vereséget szenvedett, amely kiváló alapot jelent a jövő heti visszavágóra. Így gondolja ezt a mieink spanyol vezetőedzője is.

A két tréner a mérkőzés után nyilatkozott

"A legmagasabb szintű kézilabdát láthatta a közönség" - nyilatkozta Carlos Ortega a 32-31-re elveszített találkozó után. "A hajrában hatgólos előnyt herdáltunk el, ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, és arra, amit ebben a katlanban elért. Ezzel az eredménnyel esélyünk van arra, hogy saját közönségünk előtt harcoljunk ki a négyesdöntőbe jutást. Ez a célunk, de borzasztóan nehéz dolgunk lesz, mert a Kiel képes idegenben is meglepni ellenfelét."

"Roppant kemény mérkőzés volt" - mondta Alfred Gislason, a Kiel izlandi vezetőedzője. "Tudtuk, hogy a Veszprém nem adott ki mindent magából, amikor az itteni csoportmérkőzésen. Ezúttal rengeteg problémánk volt a gólszerzéssel, de boldog vagyok, hogy ennek ellenére nyerni tudtunk. Mostantól a visszavágóra koncentrálunk, amit a hazai pályán a világ egyik legjobbjának számító együttes ellen kell megvívnunk. Ha nem kézilabdázunk fantasztikusan Magyarországon, akkor nem utazunk Kölnbe, a négyesdöntőre, ami az elsődleges célunk. A mostani összecsapás megmutatta, hogy hiszünk magunkban. Ez volt a negyedik nehéz mérkőzésünk másfél héten belül, de egy rövid pihenő segíteni fog a regenerációban. A csoportkörben vereséget szenvedtünk Veszprémben, szóval visszavágásra készülünk."