Légiósaink

Hrepka megállíthatatlan, Dzsudzsák előkészített, Vass visszatért

Eredményes hetet zártak külföldön szereplő labdarúgóink, különösen a támadószekcióban tevékenykedő légiósaink lehetnek elégedettek produkciójukkal. Dzsudzsák Balázs egykori csapata ellen adott gólpasszt, Hrepka Ádám sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésén volt eredményes, de gólt szerzett Priskin Tamás, Kovács Péter és Lovrencsics Gergő is. Vass Ádám négy hónapos kényszerpihenő után ismét pályára lépett a Kolozsvár színeiben. Légiósmustra.

ANGLIA

A Premier League 34. fordulójában a sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion 1-1-es döntetlent ért el a Newcastle United ellen. Gulácsi Péter csapata, a Liverpool az utolsó utáni pillanatban mentette döntetlenre a Chelsea elleni derbit, de a magyar kapust nem nevezték.

A másodosztályban az elmúlt héten két fordulót bonyolítottak. A Bolton előbb 3-2-re kikapott a Leicester City otthonában, majd 2-1-re legyőzte a Middlesbrough-t, a Wanderers kapuját mindkétszer Bogdán Ádám őrizte. A Leicester City-hez visszarendelt Futács Márkónak epizódszerep sem jut a Rókáknál, a hórihorgas támadó a keddi "magyar rangadót", és a Crystal Palace elleni találkozót (2-2) is csak a lelátóról figyelhette.

A harmadosztályból kipottyanó Portsmouth és Gyepes Gábor győzelemmel búcsúzott közönségétől, miután a Pompey 3-0-ra győzött a Sheffield United ellen. A válogatott hátvéd végig pályán volt. Az ötödosztály idei küzdelemsorozatát ugyanakkor vereséggel zárta Somogyi Csaba alakulata, a Dartford, amely kikapott a Nuneaton Towntól (0-1).
 

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 30. körében a VfB Stuttgart bravúrgyőzelmet aratott a nemzetközi kupaindulásért küzdő Freiburg ellen (2-1), a sváboknál Hajnal Tamás a 83. percben csereként lépett pályára. Rangadón diadalmaskodott a sereghajtó Greuther Fürth, amely a Nürnberg vendégeként szerzett három pontot 1-0-ás sikerével. A zöld-fehéreknél a sérülés után lábadozó Stieber Zoltán, valamint Varga József sem volt a nevezettek között. A Mainz 2-0-ra kikapott a címvédő Borussia Dortmund otthonában, Szalai Ádámot az 57. percben cserélték be. A sérült Huszti Szabolcsot nélkülöző Hannover nagy pofonba szaladt bele, hiszen hazai környezetben 6-1-es vereséget szenvedett a listavezető Bayern Münchentől.

A másodosztályban a Király Gáborral felálló 1860 München alulmaradt az FSV Frankfurttal szemben (2-1), így távol került az osztályozót jelentő harmadik hely megszerzésétől. A 3. Ligában a Nagy Dánielt a 62. perctől csereként foglalkoztató Osnabrück a Hallescher pályáján győzött, a Borussia Dortmund II viszont kikapott a Hansa Rostock vendégeként (0-2). A fekete-sárgáknál Bajner Bálint végig pályán volt.


OLASZORSZÁG

A másodosztály felé száguldó Genoa a kispados Tőzsér Dániel nélkül 1-1-re végzett az Atalanta ellen a Serie A 33. fordulójában.

A Serie B-ben Laczkó Zsolt (Vicenza) és Filkor Attila (Pro Vercelli) egymás ellen csatázott, előbbi 90, utóbbi 61 percet töltött a pályán, a mérkőzést pedig a hazaiak nyerték 3-1-re. Feczesin Róbert együttese, az Ascoli hétfő este a Padovát fogadja.


SPANYOLORSZÁG

A Primera División 32. játéknapjának zárómérkőzésén Pintér Ádám munkaadója, a Real Zaragoza hétfő este a Celta Vigo vendége lesz.


GÖRÖGORSZÁG

A görög pontvadászat alapszakaszának utolsó fordulójában a bajnoki elsőségét már hetekkel korábban biztosító Olimpiakosz Pireusz 2-1-re legyőzte a Panionioszt, az aranyérmes kapuját Megyeri Balázs védte. Az utolsó tíz percben hátrányból fordítva nyert hasonló gólkülönbséggel az Aszterasz Tripolisz, melynek áldozata a krétai OFI volt. Fülöp Mártont nem nevezték, Lencse László a második félidőben jutott lehetőséghez.


OROSZORSZÁG

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott korábbi csapata, az Anzsi Mahacskala ellen, a Dinamo Moszkva pedig végül 3-3-ra végzett Dagesztánban a Premjer Liga 25. fordulójában. Az FK Krasznodar a hosszabbítás perceiben bukott el a szentpétervári Zenit vendégeként, Koman Vladimir a 79. percben állt be. Vereséget szenvedett Priskin Tamás csapata, az Alanyija Vlagyikavkaz is, méghozzá a Krilija Szovetov otthonában, a 2-1-es hazai sikerrel zárult összecsapáson a vendégek szépítő gólját a magyar támadó szerezte.

Dzsudzsák gólpassza 2:46-tól látható

HOLLANDIA

Az Eredivisie 31. játéknapján az NEC Nijmegen Babos Gáborral a gólvonalon kapott ki a Zwollétól (1-3), a sérült Horváth Gábor nélkül szereplő ADO Den Haag Groningenben maradt alul (1-2), az ugyancsak maródi Németh Krisztiánt nélkülöző Roda pedig a Willem II otthonában szenvedett vereséget (1-2).


BELGIUM

Egy hét alatt kétszer is pont, illetve szerzett gól nélkül maradt a Genk a Pro League felsőházi rájátszásában. A kék-fehérek előbb a Standard Liege-től (0-3), majd a Club Bruggétől (0-2) kapott ki. A gólvonalon mindkétszer Köteles László állt.


NORVÉGIA

A mérkőzést végigjátszó Korcsmár Zsolt együttese, a Brann Bergen 2-0-ra nyert a Viking ellen az Eliteserien 5. fordulójában. Ennél is jobb hír, hogy a Strömsgodset Kovács Péter góljának köszönhetően győzte le a Lilleström gárdáját (1-0).


DÁNIA

Nem várt vereséget szenvedett az Odense a dán pontvadászat 28. körében, Vadócz Krisztiánék a SöndersyskE előtt hajtottak fejet (1-4). Honfitársunk végig pályán volt.


EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Az osztrák Bundesliga 30. fordulójában a Sturm Graz Szabics Imre nélkül ért el 2-2-es döntetlent a Mattersburg ellen, a sereghajtó Wacker Innsbruck viszont szorossá tette a bajnoki hajrát azzal, hogy 2-0-ra legyőzte a Riedet. A tiroliak kapuját Sáfár Szabolcs őrizte. Svájcban a Sion gól nélküli döntetlenre végzett a Young Boys ellen, Vanczák Vilmos végig pályán volt. Fontos találatot szerzett Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan magyarja, csapata pedig 3-1-re nyert a Zaglebie Lubin ellen.

Romániában több mint négy hónapos kihagyás után visszatért a kolozsvári CFR középpályása, Vass Ádám, aki a 70. percben csereként lépett pályára a sereghajtó besztercei Gloria otthonában 5-0-ra megnyert mérkőzésen. Folytatta gólgyártását Hrepka Ádám, az izraeli Bnei Jehuda támadója, aki sorozatban harmadik találkozóján volt eredményes. A 26 esztendős csatár idénybeli hatodik találatát a Maccabi Haifa kapujába helyezte el a 2-1-re megnyert összecsapáson.