NHL

Az ősrivális vetett véget a Devils playoff-álmainak

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 93. játéknapján a New York Rangers nagy lépést tett a playoff felé a New Jersey Devils 4-1-es legyőzésével, amivel egyben ki is ejtették az Ördögöket a playoff-versenyből. A Columbus is fontos pontokra tett szert San Joséban, és őrzi nyolcadik helyét nyugaton.

New York Rangers - New Jersey Devils 4-1

Majdnem egy éve a New Jersey Devils a Madison Square Gardenben vetett véget a Rangers szezonjának. Most fordult a kocka. Az Ördögöknek mindenképp nyerniük kellett volna, hogy életben tartsák halvány reményeiket a rájátszásra, de a hazaiak már az első percben betaláltak, és utána a bírók sem segítették ki a vendégeket, hogy visszahozzák őket a meccsbe.

A Rangers korán beköszönt Martin Brodeurnek, és utána vissza se nézett

A Rangers már 4-0-ra is vezetett, de Andrej Loktyionov belerontott Henrik Lundqvist shutoutjába, aki így végül 26 védéssel zárta a mérkőzést. A Rangers csapatkapitánya, Ryan Callahan két gólt vágott Brodeurnek, a kapuslegenda pedig rendkívül csalódott volt a csapata teljesítménye miatt, igaz beismerte, hogy már nem sok sanszuk volt a tízmeccses nyeretlen széria után a playoffba jutásra.

A Devils így három éven belül másodszor marad le a rájátszásról, és a 2006-os Stanley-kupa döntő részvevői (Oilers, Hurricanes) után ők az elsők, akik egy nagydöntő után a következő évben még csak playoffba sem kerültek. A Rangers a sikerrel stabilizálta nyolcadik helyét keleten, de valószínűleg a jövő heti szezonfinálé a Devils ellen még tartogathat izgalmakat, ha a Winnipeg tartani tudja a lépést a Parkőrökkel a héten.

San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3-4

Drámai mérkőzés után nyert a Columbus és egy lépéssel közelebb került a rájátszáshoz. A hatmeccses idegenbeli túra utolsóelőtti megállóján San Joséban a Kékkabátosok úgy tűntek, hogy fontos pontot vagy pontokat hullajthatnak el azok után, hogy már két góllal is vezettek az első 25 perc után.

Joe Pavelski azonban alig másfél perccel a vége előtt elajándékozta a korongot Rr.J. Umbergernek, aki megjátszotta Ryan Johansent, aki végül a győztes gólt jegyezte a találkozón. Mark Letestu duplázott és asszisztált Vinny Prospal találatánál, a Columbus pedig 3 pontra elmozdult a kilencedik Detroittól, akik viszont két meccsel kevesebbet játszottak eddig.

Los Angeles Kings - Dallas Stars 4-3 h.u.

Míg a Columbusnak jól sikerült a kalifornia kitérő, addig a Dallasnak kevésbé. A Csillagok a címvédő otthonába látogattak annak reményében, hogy tovább apasztják a különbséget a Columbus mögött, de végül csak egy pontot sikerült megszerezniük, ami a véghajrában döntő momentum lehet.

Dustin Brown duplázott, a régi Flyerses duó, Jeff Carter és Mike Richards pedig szintén betaláltak, előbbi a győztes gólt jegyezte hosszabbításban. A Stars pedig kétgólos hátrányból állt fel és fordított, de a fiatalok nem bírták a nyomást a végére. A Dallas így visszacsúszott a 10. helyre nyugaton, és a Detroithoz hasonlóan három pontra vannak a nyolcadik helytől, de már csak három mérkőzésük maradt ennek ledolgozására.

Minnesota Wild - Calgary Flames 1-4

Nem könnyíti meg saját dolgát a Minnesota Wild, miután hazai pályán sült fel a már playofftól régen elbúcsúzó Calgary Flamestől. Joey MacDonald 34 védéssel asszisztált a Wild problémáihoz, Mark Cundari pedig élete első NHL-es mérkőzésén betalált.

A Wildnak így a Columbusszal együtt 51 pontja van, az utolsó öt hazai mérkőzést rendre elbukták. A hátralévő három meccs közül legalább kettőt meg kell nyernie a Vadaknak, ha playoffba akarnak jutni. A Flames eközben a tét nélküli szakaszban már sziporkázik, az utóbbi nyolc meccsük közül hatot nyertek a Lángok.

NHL
93. játéknap
Boston Bruins - Florida Panthers 3-0
New York Rangers - New Jersey Devils 4-1
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 2-3
Minnesota Wild - Calgary Flames 1-4
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 5-3
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 3-4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 1-3
Los Angeles Kings - Dallas Stars 4-3 h.u.
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* - x 44 73 1. Pittsburgh Penguins* - x 44 68
Anaheim Ducks* - x 45 62 2. Boston Bruins* - x 44 59
Vancouver Canucks* - x 45 57 3. Washington Capitals* 45 52
Los Angeles Kings - x 45 57 4. Montreal Canadiens - x 45 59
San Jose Sharks 45 55 5. Toronto Maple Leafs - x 45 55
St. Louis Blues 45 54 6. New York Islanders 45 53
Minnesota Wild 45 51 7. Ottawa Senators 44 52
Columbus Blue Jackets 46 51 8. New York Rangers 45 52
Detroit Red Wings 44 48 9. Winnipeg Jets 45 49
Dallas Stars 45 48 10. New Jersey Devils 45 44
Phoenix Coyotes 44 46 11. Buffalo Sabres 45 44
Calgary Flames 45 42 12. Philadelphia Flyers 45 43
Edmonton Oilers 44 41 13. Carolina Hurricanes 45 39
Nashville Predators 45 39 14. Tampa Bay Lightning 45 38
Colorado Avalanche 45 37 15. Florida Panthers 45 32
LM=lejátszott meccs, P=szerzett pont, *=csoportelső x=bejutott a playoffba