Real Madrid

Átigazolási politikánk nem engedi Llorente szerződtetését - Florentino Pérez

Az olasz Tuttosport című sportnapilap nyilvánosságra hozott egy beszélgetést, amely a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, valamint a Juventus vezetői között zajlott egy madridi gálamérkőzés során. A királyi gárda első embere eszerint elismeri az Athletic Bilbao támadója, Fernando Llorente kiváló képességeit, de az ugyancsak a Primera Divisiónban szereplő baszkokkal nem kíván üzletelni.

Fernando Llorente átigazolása nem fér bele a Real Madrid politikájába

Az itáliai forrás szerint Florentino Pérez Arturo Vidal és Paul Pogba esetleges szerződtetéséről érdeklődött a torinói klub irányítóinál, mire ők a Karim Benzema-Gonzalo Higuaín duó átigazolásáról kérdezősködtek.

"Szóval valójában támadót kerestek? Van egy nagyon erős csatár, Fernando Llorente" - idézi az elnök reakcióját a Tuttosport. "Kiváló játékos, biztos vagyok benne, hogy sok gólt fog szerezni és a Bajnokok Ligájában is hatékony lesz. Nekünk is tetszik a játéka, de az átigazolási politikánk nem engedi meg, hogy a Primera Divisiónban szereplő futballistát szerződtessünk."

Elképzelhető, hogy Pérez csak az elmúlt hónapokban jutott arra az elhatározásra, hogy a spanyol élvonalból nem vásárol játékost, szavainak ugyanis ellentmondanak korábbi ügyletei. A blancók januárban Diego López a Sevillától, 2011 nyarán José María Callejón az Espanyoltól szerződtették. Egy évvel korábban Pedro León a Getafét, Sergio Canales pedig a Racing Santandert hagyta ott a Real Madrid kedvéért.

Pérez szerint egyébként Llorente mellett a Juventus egy másik támadót is vásárolhat a nyáron, és itt jöhet a képbe Benzema és Higuaín, akiket a Zebrák nagyon szívesen látnának soraikban.