La Liga

Tartalékosan nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 3-1-re legyőzte hazai környezetben a Real Betist a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati mérkőzésén.

A Real Madrid szerdán Dortmundban lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ezért José Mourinho több kulcsemberét pihentette a Betis ellen. Sergio Ramos, Sami Khedira, Álvaro Arbeloa és az eltiltott Xabi Alonso is hiányzott, Iker Casillas padozott, ott volt viszont a kezdőben a B csapat télen igazolt tehetsége, Casemiro.

A 8. percben szöglet után Castro piszkálta be a labdát López nagy védése után, de lesről. Fél perc múlva a túloldalon Casemiro vállalkozott lövésre, a kapusnak kellett védenie a jobb alsónál. A 20. percben nagy csapás érte a királyiakat, Marcelót hordágyon vitték le a pályáról, a brazil balbekknek már volt egy súlyos sérülése az idényben.

A 25. percben Ronaldo kemény fejesét védte Adrián, a 33. percben Pabón távoli kísérletét fogta Diego López. A 37. percben Castro fejelt a kapu fölé, három perc múlva Ronaldo távolról a kapufára bombázott. A 43. percben Pabón válaszolt, 17-ról durrantott a felső lécre

Kiegyenlített volt a meccs, aztán a félidő utolsó percében Mesut Özil a Benzemától visszakapott labdával jobbról betört a 16-oson belülre és 12 méterről a rövid sarokba helyezett (1-0). Az 57. percben tanári kontratámadás végén növelte előnyét a Real: Benzema 11 méterről, balról lőtt a hálóba (2-0). A 67. percben Pabón távoli löketét hárította López. A 71. percben Nacho húzta el a kapura törő Rubén Castro lábát, jogos volt a tizenegyes. Jorge Molina a léc alá vágta a labdát (2-1).

A 76. percben Ronaldo szabadrúgását ütötte ki Adrián, aztán a 89. percben nagy lehetőségeket puskázott el a Betis: Castro kapufát lőtt, aztán Albiol a gólvonalról tisztázott.

Egy perccel később Ronaldo balról adott be, Callejón az ötös jobb sarkáról lőtte el kapásból, a labda levágódott egy védőről, Özil elé, aki a hálóba passzolta (3-1). A hosszabbításban Pepének és Higuaínnak volt még lehetősége. A Real Madrid 3-1-re nyert, készülhet a Dortmund ellen, viszont a megsérült Marcelo mellett Modric és Benzema is kapott egy rúgást.

Primera División, 32. forduló:
Real Madrid-Real Betis 3-1 (1-0)
gólszerző: Özil (45., 90.), Benzema (57.), ill. Molina (73. - 11-esből)
 
Korábban:
Granada-Valladolid 1-1 (0-0)
 
Pénteken játszották:
Real Mallorca-Rayo Vallecano 1-1 (1-1)
 
Később:
Barcelona-Levante 20.00
Valencia-Málaga 22.00
 
Vasárnap:
Getafe-Espanyol 12.00
Deportivo La Coruna-Athletic Bilbao 17.00
Osasuna-Real Sociedad 19.00
Sevilla-Atlético Madrid 21.00
 
Hétfő:
Celta Vigo-Real Zaragoza 22.00