Divízió I-es jégkorong vb

Megint csak egy pici lépés hiányzott - Szélig Viktor

  • MD

A magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett az olaszoktól a budapesti divízió I/A világbajnokság negyedik napján. A mérkőzés után Szélig Viktor nyilatkozott a hatharom.com-nak az eredményről és a feljutási esélyekről.

Szélig (balra) szerint csak egy pici lépés hiányzott volna a sikerhez és a feljutáshoz pénteken

A jégkorong-válogatottunk képtelen volt elűzni az olasz démonokat, és 2-1-es vereséget szenvedett péntek este. A találkozó után Szélig Viktor, a válogatott csapatkapitánya értékelte a mérkőzést.

"Nagyon taktikus ellenféllel játszottunk, és talán ők egy kicsit többet tettek a győzelemért. A kazahok ellen mi dolgoztunk többet, most ők nagyon taktikusan jöttek ki ellenünk. Ez egy döntő mérkőzés volt, egy ki-ki meccs, tehát ha mi nyertünk volna, akkor feljutunk. Ők most megnyerték, és feljutottak. Látható volt a helyzetek számán is, hogy milyen fontos mérkőzés ez, hiszen sokkal kevesebb lehetőség adódott, mint a kazahok ellen. A kapuk kevésbé forogtak veszélyben, ebből a kevés lehetőségből ők eggyel többet használtak ki."

Míg a második harmadban a magyarok, addig a harmadikban az olaszok kaptak emberelőnyöket.

"Igazából a második harmadban mi is beverhettük volna azokat az előnyöket. Ők egyet három másodperccel a kiállítás lejárta előtt értékesítettek. Talán a végén elvitt minket kicsit a drukk is, ezért volt a sok kiállítás. Ilyen ez a sport. Meglepően sok páros kiállítást ítéltek a bírók, nem nagyon akarták ilyen módon eldönteni a mérkőzést. Sosem szeretem, amikor a bírókban keresi valaki a hibát. A kiállítások teljesen tudatosak voltak, amiket ellenünk ítéltek a harmadik harmadban. Talán egy kicsit túlizgultuk az utolsó játékrészt, nagyon akartuk, ott voltunk a siker kapujában. Nagyon sajnálom, hiszen megint csak egy pici lépés hiányzott."

A válogatott gőzerővel készül a világbajnokság utolsó mérkőzésére a japánok ellen, a vereséget pedig mindenkinek magában kell feldolgoznia.

"A legjobb, ha ilyenkor mindenki megrágja magában a dolgokat. A holnapi nap lesz nagyon fontos. Reggel már készülünk a Japán elleni meccsre, hiszen a csapat is megérdemli és a közönség is, hogy becsülettel és győzelemmel zárjuk ezt a világbajnokságot."

Hogy kapunk-e segítséget az olaszoktól, az Szélig szerint nem számít, csak a szép befejezés.

"Jelen pillanatban édes mindegy, sajnos nem a mi kezünkben van a sorsunk. Az olaszok már feljutottak, nekik kevésbé lesz fontos ez a meccs, a kazahok meg csak akkor jutnak fel - győzelmünk esetén -, ha megverik az olaszokat. Biztos, hogy a kazahok nagyon nekiesnek majd az olaszoknak. De igazából az fontos, hogy mi hogy fejezzük be ezt a világbajnokságot Japán ellen, ez rajtunk múlik."

Szélig reméli, hogy a közönség a vereség ellenére sem fordul el a csapattól.

"Jobban kiszolgáltuk volna a szurkolóinkat, ha nyerünk, de most ez jött össze. Én nagyon remélem, hogy nem fogja szó érni a ház elejét a mai teljesítmény után. Láthatta mindenki, hogy küzdöttünk, hajtottunk, de ma ennyire voltunk elegek."

A drukkerek a meccs után elénekelték a magyar himnuszt, annak ellenére, hogy az csak a győztes csapatot illeti meg. Ez pozitív jelzés is volt a válogatott felé, hogy kitartanak mellettük.

"Igen, de azért jobban szeretem, ha közben a zászló felé fordulunk, és úgy énekeljük közösen a himnuszt. De ez tényleg fantasztikus, és köszönjük a közönségnek, hogy egy ilyen vesztes mérkőzés után is ilyen hangulatot tudott teremteni."

Szélignek a japánok elleni lesz az utolsó mérkőzése a válogatottban.

"Szeretném jól befejezni ezt az egészet. Ez nem rólam szól, az egy dolog, hogy én úgy döntöttem, hogy válogatott szinten befejezem a jégkorongozást. Nagyon remélem, hogy csapatszinten becsülettel és jó játékkal tudunk győzedelmeskedni. Nekem az egész válogatott pályafutásom egy óriási élmény. Nagyon sok jó játékossal játszottam együtt, nagyon sok jó edző keze alatt formálódhattam, és óriási élményt kaptam a közönségtől is. Biztos, hogy ez a világbajnokság is örök élmény marad, folyton teltház van, fantasztikus a hangulat. Vannak jobb eredmények, vannak rosszabbak, de ilyen ez a sport, a pályafutásom alatt már megtapasztaltam."

A szombaton 19:30-kor kezdődő Magyarország-Japán mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on!