Divízió I-es jégkorong vb

Ezt el kell felejteni - Mihály Árpád

  • MD

A magyar válogatott péntek este 2-1-es vereséget szenvedett az olaszoktól, így a sorsunk a taljánok kezébe került. Mihály Árpád szerint ezt a meccset gyorsan el kell felejteniük, és csak a japánok ellenire kell koncentráljanak.

Újabb frusztráló vereséget szenvedett a magyar hokiválogatott pénteken az olaszoktól. A magyarok felnőttek az olaszokhoz, de végül egy emberelőnyös találat eldöntötte a mérkőzést. Az egyetlen magyar gól szerzője, Mihály Árpi szerint jobban játszottak az ellenfélnél.

"Szerintem többet támadtunk, több helyzetünk volt. Mind a két csapat betartotta a taktikát, de ők a végén kaptak egy emberelőnyt és befejezték azt, lőttek egy gólt. Erre lehet úgy tekinteni, hogy megint az olaszok ellen történt. Ezt egyből a meccs után el kell felejteni, és már fókuszálunk a holnapra, hátha kapunk egy kis segítséget az olaszoktól, aztán meg kell vernünk a japánokat rendes játékidőben."

A szoros mérkőzés utáni vereség megviselte a magyar játékosokat

Társaihoz hasonlóan Mihály nem fogja nézni a délutáni olasz-kazah mérkőzést, melynek végkimenetelétől függ, hogy megmaradjon az esély a feljutásra.

"Majd a végeredményt megnézzük. De mi rendesen készülünk, nekünk komoly feladat van holnap, hiszen a japánok ellen nem lesz könnyű. Hazamegyünk, elfelejtjük a mérkőzést, és a japánok ellen 100%-ban ott leszünk, fejben, és harcolunk az utolsó percig."