NB I

Egy mumus, egy pont - nem bírt a Honvéd a Kecskeméttel

  • Horváth Gergely

Nem született gól a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának első szombati mérkőzésen, a Budapest Honvéd-Kecskemét találkozón. Az eseménydús első félidő lüktető iramából a másodikra kevesebb maradt, és bár a kispestiek közelebb jártak a gólszerzéshez, nem tudták megszakítani a lila-fehérek elleni negatív sorozatukat.

A kínos hazai nyeretlenségi sorozatát múlt vasárnap egy történelmi találatnak köszönhetően megszakító KTE annak a Honvédnak volt vendége, amely a hét közepén értékes skalpot gyűjtött a fővárosi rangadón aratott sikerével. Mindkét csapat harmadik győzelmére készült sorozatban, a kezdés előtt hangoztatott harci kedv pedig már az első percek gólra törő futballjában megmutatkozott. Mohl Dávid kapáslövésénél Kemenes Szabolcs, a másik oldalon Borisz Zsivanovics kísérleténél a kapufa hárított. A kecskemétiek bátor játéka kezdetben meglepte a házigazdát, ám Marco Rossi tanítványai rövidesen átvették az irányítást és védekezésre késztették a lila-fehéreket. Davide Lanzafame tarthatatlannak bizonyult, az olasz minden helyzetből próbálkozott, ráadásul nem is veszélytelenül. A vendégek Antal Botondnak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba az első félidőben, a fiatal kapus a lapos, a félmagas és a magas labdákat is magabiztosan hatástalanította.

Idális körülmények között nagy csatát vívott a Honvéd és a KTE - Fotó topliga.hu

A küzdőszellemre a fordulás után sem lehetett panasz, a játék tempója azonban lelassult, a váratlan megoldások elmaradtak a veszélyzónában. Rossi mester előre cserélt, támadókat küldött a pályára, mégis a KTE előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség. Balázs Zsolt szemtől szemben találta magát Kemenessel, de érthetetlen módon kibombázta a labdát a stadionból, a próbálkozás legfeljebb a Kispesti Temető virágárusait veszélyeztette... A találkozó összképét tekintve a Honvéd többet tett a győzelemért, a helyzetek száma alapján közelebb is járt a három pont megszerzéséhez, mindhiába. A mumus - ha létezik egyáltalán ilyen -, mumus marad. A piros-feketék továbbra is képtelenek legyűrni a Kecskemétet bajnoki találkozón.

OTP Bank Liga
24. forduló
Budapest Honvéd-KTE-Phoenix Mecano 0-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 2500 néző, vezette: Oláh Gábor
Gólszerző: -
Sárga lap: Lanzafame (74.) illetve Forró (45+1.), Yannick (85.), Mogyorósi (88.)
Kiállítva: -
 
Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovics, Tandia, Baráth - Hidi (Bobál G., 58.), Zsivanovics, Vécsei (Nagy G., 70.)- Martínez, Lanzafame, Tchami (Ikenne-King, 65.)
Vezetőedző: Marco Rossi
 
KTE: Antal - Mogyorósi, Vaskó, Varga R., Forró - Joszeliani (Burgos, 60.), Vukaszovics, Pekár (Szavics, 81.), Mohl - Salami, Balázs Zs. (Yannick, 67.)
Vezetőedző: Horváth Ferenc