Bundesliga

Bajor hatos, leverkuseni ötös, nem hibáztak a nagyok

A Bayern München hat, a Bayer Leverkusen pedig öt gólt rúgott a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján.

Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim

A 15. percben Schürrle jobbról centerezett, a labdára Kiessling érkezett és hat méterről, egyből a jobb sarokba vágta (1-0). A 24. eprcben növelhette volna előnyét a Leverkusen, Rolfes 11-esét azonban védte Casteels. A 31. percben Schürrle akcióból sikeresebb volt, a bal összekötő helyéről, 20 méterről a hosszú felső sarokba tekert (2-0). A 65. percben eldőlt a meccs, Kiessling öt méterről a hálóba fejelt (3-0). Négy perccel később Schürrle is másodszor talált be, 11 méterről a kapu közepébe lőtt (4-0). A 80. percben Schürrle és Kiessling duplái után Reinartz is gólt szerzett, egy pazar csel után kilenc méterről a léc alá lőtt (5-0). A Leverkusen továbbra is nyolc pont hátrányban van a második Dortmund mögött.

Hamburg-Düsseldorf

Jól kezdtek a hazaiak, Jansen balról lőtt a kapu elé, Van der Vaart fejesét Giefer védte, a kipattanót a holland a hálóba küldte (1-0). Öt perccel később ismét Van der Vaart villant, balról, közelről, három védő között pöckölte kapura a labdát, ami a kapus lábai között a hálóba kúszott (2-0). A 33. percben szépített a Düsseldorf, Schahin öt méterről a jobb sarokba csúsztatott (2-1).

Bayern

Hannover-Bayern München

A sérült Huszti Szabolcsot nélkülöző Hannover a már bajnok Bayern Münchent fogadta. Szerencsés góllal került előnybe a Bayern, Luis Gustavo balról küldte volna be a labdát, Stindl bevetődött, lábáról a rövid sarokba vágódott a játékszer (0-1). Hét perccel később Pizarro ugratta ki Ribéryt, aki 16 méterről a kifutó kapus lábai között a kapuba gurított (0-2). A 40. percben Pizarro a második gólpasszát adta, ezúttal Gomezt ugratta ki, aki jobbról a hosszú sarokba gurított (0-3). A 62. percben Boateng volt az előkészítő, jobbról passzolt, Gomez ismét nem hibázott (0-4). Kilenc perccel később Alaba balról centerezett, Pizarro közelről értékesítette (0-5). Öt perccel a vége előtt szépített a Hannover, Neuerről kijött egy szabadrúgás, Hoffmann a hálóba küldte (1-5). Nem hagyta szó nélkül a Bayern, Pizarro balról, éles szögből talált a hannoveri kapuba (1-6).

Borussia Dortmund-FSV Mainz

Szalai Ádám a vendégek cseréi között kapott helyet és az első percben gólt szerzett a Dortmund. Egy felívelt labdára Götze és Wetklo kapus együtt érkezett, ütköztek, a labda tovább perdült, Reus a hálóba küldte (1-0). Szalai az 57. percben beállt a vendégeknél, három perccel a vége előtt pedig lesgyanús szituációból beállította a végeredményt a Dortmund, Lewandowski a léc alá lőtt (2-0).

Eintracht Frankfurt-FC Schalke

A forduló rangadóján a hatodik Eintracht Frankfurt a negyedik Schalkét fogadta. A 24. perben büntetőhöz jutott a Schalke, Bastos lőtte, Nikolov védte. Bánhatták, mert a másik oldalon a Frankfurt pontosabb volt, Russ négy méterről a hálóba fejelt (1-0). A Frankfurt ezzel a sikerrel egy pontra megközelítette a negyedik Schalkét.

Bundesliga
30. forduló
Bayer Leverkusen-Hoffenheim 5-0 (2-0)
Gól: Kiessling (15., 65.), Schürrle (31., 69.), Reinartz (80.)
Kiállítva: Polanski (23., Hoffenheim)
 
Hamburger SV-Fortuna Düsseldorf 2-1 (2-1)
Gól: Van der Vaart (14., 19.), ill. Schahin (33.)
 
Hannover-Bayern München 1-6 (0-3)
Gól: Hoffmann (85.), ill. Stindl (16., öngól), Ribéry (23.), Gomez (40., 62.), Pizarro (71., 86.)
 
Borussia Dortmund-FSV Mainz 2-0 (1-0)
Gól: Reus (1.), Lewandowski (87.)
 
Eintracht Frankfurt-FC Schalke 1-0 (1-0)
Gól: Russ (40.)