Kajak-kenu

Alakul a szegedi Világkupa-csapat

megosztom

Véget ért az erre a hétre kiírt dunavarsányi időmérő válogató, amely a május 10. és 12. között megrendezendő szegedi kajak-kenu Világkupa-verseny előtt állított fel rangsort Storcz Botond szövetségi kapitány számára.

A válogató alól felmentést kaptak azok a versenyzők, akik tavaly a londoni olimpián eredményesen szerepeltek, ettől függetlenül férfi kenuban vízre tette a hajóját, Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila is.

„A kapitány megkért rá, hogy jöjjek el a válogatóra, hiszen nem látott még a tavasz során. Kétszer kétezer métert teljesítettem és ez alapján a kapitány lemérhette milyen formában vagyok. Én úgy érzem, minden a legnagyobb rendben, még attól függetlenül is, hogy a kubai edzőtábor nem úgy sikerült, ahogyan elképzeltük” - idézi Vajda Attilát a hazai szövetség hírlevele.

A felmérők során férfi kajakban Gere Bálint, kenuban Varga Dávid, női kenuban Lakatos Zsanett, míg női kajakban Csay Renáta érte el a legjobb eredményt.

„Dunavarsányban felmértük ki, hol tart a felkészülésében, afféle összképet kaptunk a tavaszi formákról – magyarázta Storcz Botond szövetségi kapitány. - Voltak kellemes és nem annyira kellemes meglepetések is, de úgy érzem, a tavalyi nemzetközi eredmények és a mostani időmérők alapján ütőképes csapatot tudok majd összeállítani a májusi Világkupára. A végleges névsort a szövetség keddi sajtótájékoztatóján hirdetem ki.”

megosztom